Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

LET OP! Vanwege Pinksteren zijn wij gesloten op maandag (20 Mei). Dit kan voor vertraging zorgen 15% KORTING op ieder 2e product met kortingscode 'pinksteren' Je bestelling wordt na maandag verstuurd.

Winter

Jezelf en je scooter prepareren voor de winter? Hier zit je goed!

De koudere, nattere periode van het jaar komt er were aan: de winter. Wij hebben hier verschillende accessoires. Check hier alles om jezelf en je scooter klaar te maken voor de winter. Scroll naar onderderen voor meer informatie en uitleg hoe je het beste de winter doorkomt.

Met meer comfort de winter door?

Bij Scooterdiscounter zit je goed! Wij weten maar al te goed dat voor de 'doorgewinterde' scooterrijder, de koude periode van het jaar toch een stuk minder leuk is dan de zomer. In de winter is het weer minder gunstig; regen, kou, wind en met een beetje pech zelfs sneeuw en ijs. Gelukkig hebben we aardig wat producten om je zo warm mogelijk deze periode door te komen, voor je het weet is het weer zomer!

Winterse producten voor scooters

Wat kun je doen om zo warm mogelijk de winter door te komen? Allereerst denk je natuurlijk aan dikke kleding, eventueel een dubbele trui en een dikke jas met een sjaal. Naast de 'standaard kleding' hebben we nog wat extra toevoegingen, speciaal voor de doorgewinterde scooterrijders. Hieronder vind je per lichaamsdeel een uitleg van de mogelijkheden.

Warmere handen (minder koude handen)

Wij hebben verschillende handschoenen die regen en kou tegenhouden. Wat hier een extra toevoeging voor is, zijn de zogeheten 'handmoffen' dit zijn een soort 'overzet handschoenen' welke je aan / op je scooter kan monteren. Deze 'overzet handschoenen' komen dus over je handen (of handen + handschoenen) en zorgen daardoor voor nòg warmere handen. Mocht dit nog niet voldoende zijn dan hebben we ook nog verwarmde handvaten. Deze worden in plaats van de standaard handvatten gemonteerd en zijn voorzien van een verwarmings-element. Het plaatsen en aansluiten is wel wat Moeliker dan het monteren van de handmoffen. Lees meer over handeschoenen bij het kopje 'scooter handschoenen' hieronder.

Warmere benen 

Ook je benen kunnen koud worden, voornamelijk als je een wat langere rit voor de boeg hebt. Wij hebben daarom verschillende beenkleden voor scooters welke het mogelijk maken om eenvoudig je benen te voorzien van extra isolatie op de scooter. Een beenkleed kopen doe je via onze webshop en een universeel hoes voor over je benen bestel je al vanaf 39,98. 

Warmer hoofd

Als je nog geen helm draagt op je snorfiets, dan kun je dat gaan doen. Naast de extra veiligheid heeft het ook veel meer isolatie en dus wordt je hoofd minder koud. Wij hebben een beperkt assortiment helmen omdat we vinden dat je dit beter in een winkel kan kopen omdat je dan beter kan passen en daardoor een betere keuze kan maken, dit ten aanzien van de veiligheid. Je kan beter schoenen hebben die één maat te groot zijn, dan een helm die te groot is! Heb je nog geen scooterhelm? Dan is ons advies om deze even in de buurt te scoren. Online kan natuurlijk wel, maar let dan goed op de maat, bij twijfel omruilen voor een andere maat. Heb je al een helm? Dan is een leuke en vooral voordelige toevoeging, een helmmuts die tot en met de nek loopt. Zo zorg je voor een extra 'laagje' en voorkom je tochten onder de helm door. Een bijkomend voordeel is dat je helm minder vies wordt van binnen.

Heb je al deze attributen al dan kun je nog nadenken over een windscherm. Een hoog model windscherm houd regen en wind tegen (vandaar dus die toepasselijke naam 'windscherm') en in de winter is dit wel erg lekker. Let wel even op dat het scherm hoog genoeg is en je dus ook met je hoofd uit de wind zit.

Heb je specifieke vragen of wensen omtrent het 'zo warm mogelijk overwinteren' dan helpen we je uiteraard graag per e-mail, telefoon of Whatsapp. 

Extra grip met winterbanden

Als je in de winter rijd met je scooter dan heb je vast wel gemerkt dat het vaak stukken gladder is op de weg. Dit kan komen door vocht / regen, maar uiteraard ook door de lagere temperatuur is het rubber van de band minder soepel. Over het algemeen zorgt een hardere band voor minder grip. Wil je extra grip, en dus meer veiligeheid dan raden wij aan om winterbanden te kopen. Ookal licht er geen sneeuw, een winterband heeft meer grip bij lagere temperaturen dan een 'normale' scooterband.

Scooter handschoenen

Waarom je handschoenen zou moeten dragen op de scooter
Voor je eigen veiligheid is het van  belang om tijdens het rijden op de scooter beschermende kleding te dragen. Bij een val is de kans op verwondingen aan je handen namelijk erg groot. Je handen volgen je reflex om je hoofd te beschermen en raken daardoor meestal als eerste de grond. Passende Scooter handschoenen zijn dan ook onmisbaar bij het scooterrijden. Een bijkomend voordeel is dat een kwalitatief goede handschoen ook beschermt tegen verschillende weersomstandigheden, zoals kou en regen, maar bijvoorbeeld ook tegen steentjes en insecten

Handschoenen of wanten op de scooter?

Wat is nou het beste? Of is het een persoonlijke voorkeur? bij Scooterdiscounter hebben we het antwoord! 
Wanneer je kiest vier vingers samen en een losse duim, oftewel een want heb je betere isolatie: de lucht in de ruimte waarin de vier vingers kunnen bewegen, wordt juist door het bewegen van je vingers en de stilstaande lucht beter op temperatuur gehouden. Het grote voordeel van de handschoen (vier aparte vingers en een duim)  is het gebruik van alle vingers, waardoor je voorwerpen beter kunt pakken en vasthouden, Maar bij een hele warme handschoen zijn de vingers soms zó dik, dat het al weer lastig wordt om ze te buigen en te gebruiken bij het vastpakken van dingen. kortom: zowel de handschoen als de want hebben hun voor en nadelen, heb je de handschoenen/wanten alleen aan op de scooter dan zal een want een prima keuze zijn, heb je een schakelbrommer waarbij je elke keer de koppeling moet gebruiken, dan is het wellicht verstandig om toch voor traditionele handschoenen te gaan.

Verschillende materialen
De meeste handschoenen zijn gemaakt van leer of van synthetische materialen. een voordeel van leer is dat het een natuurproduct is en dus langer mooi blijft, nadeel is wel dat leer water opneemt, ze vereisen dus onderhoud door ze te behandelen met bijvoorbeeld een waterafstotende spray. Textiel handschoenen zijn vaak wel waterafstotend, vaak zit het probleem nog in de naden, hier kan in de meeste gevallen wind en water doorheen.

Waarom is de maat van mijn handschoen belangrijk? 
In een te krappe handschoen kan lucht slecht circuleren en handen/vingers worden afgekneld dit zorgt voor een slechtere isolatie. stilstaande lucht in de handschoen is wat handschoenen warm houd het is de perfecte isolator

Wanneer je nog steeds koude handen hebt: Heb je altijd koude handen? Wellicht zijn handschoenen met een (oplaadbaar) warmte-element iets voor jou!

Verschillende type handschoenen
Niet alleen in de winter zijn handschoenen erg handig, maar het biedt ook bescherming wanneer je bijvoorbeeld ten val komt hieronder vind je een aantal verschillende type handschoenen en voor welke doeleinden je ze kan gebruiken.

All-season handschoenen
Deze handschoenen kun je, zoals de naam al doet vermoeden het hele seizoen door gebruiken. Ze bieden bescherming tijdens het vallen. en houden je handen wat warmer tijdens de vroege uren en in de avond, ook op een regenachtige dag bieden ze net wat meer comfort. deze handschoenen kan je natuurlijk in de winter dragen, maar dan zullen ze niet de warmte van winterhandschoenen bieden.

Zomerhandschoenen
Zomerhandschoenen bestaan ook! alleen bieden deze enkel bescherming bij een val ze zullen je handen niet echt warmhouden. Winterhandschoenen
Winterhandschoenen gebruik je natuurlijk in de winter om de handen warm te houden tijdens het rijden onder winterse omstandigheden maar de meeste hebben ook versterkte vlakken op de handpalmen om te beschermen tijdens een val. niet alle winterhandschoenen bieden voldoende isolatie, let dus goed op wat je koopt, wanten of handschoenen, verwarmt of niet verwarmt. Crosshandschoenen
Crosshandschoenen bieden voornamelijk veel grip zodat je altijd optimale controle hebt over je voertuig. Ook hebben ze meestal versterkte stukken aan de bovenzijde om de handen te beschermen tijdens een val of botsing. crosshandschoenen bieden nauwelijks bescherming tegen de kou.

Dan je scooter; kan het kwaad je scooter buiten te laten staan in de winter?

Antwoord: dat kan geen kwaad, mits je de scooter er goed op voorbereid. Je vind hier meer informatie over het winterklaar maken van je scooter.
Allereerst gaan we ervan uit, gezien de vraag, dat je de scooter niet gaat gebruiken en je geen ruimte hebt om hem (warm) te laten over winteren. Je hebt ook winterstallingen voor scooters maar als je het bij je huis of in een onverwarmde schuur wil laten overwinteren dien je wel wat maatregelen te treffen.

  • De accu; vrijwel alle scooter accu's kunnen niet tegen diepontlading. Haal je accu eruit en bewaar deze 'warm' en indien mogelijk hang deze aan een druppellader.
  • In geval van een watergekoelde scooter, dien je ervoor te zorgen dat het koelvloeistof bestand is tegen vorst. Nog beter; haal het koelvloeistof eruit, zo kan er niets bevriezen.
  • Plaats een scooterhoes. Met een hoes om je scooter zorg je dat regen en eventueel zelfs sneeuw, niet op je scooter komt. Ook blijft je scooter er net even een paar graden warmer door (verschil is minimaal, maar toch)
  • Zet je de scooter in een schuur die niet verwarmd is? Let er ook dan op dat je de accu ontkoppeld en aan de druppellader zet.

Reviews in categorie Winter

MKX Universeel beenkleed (voorkap)
Geweldig MKX Universeel beenkleed (voorkap) 16 mei 2024, Daan
MKX Universeel beenkleed (voorkap)
Geweldig MKX Universeel beenkleed (voorkap) 12 mei 2024, Daan
Acculader en accu onderhouder (Druppellader)
Goed Acculader en accu onderhouder (Druppellader) 9 mei 2024, Martin
Acculader en accu onderhouder (Druppellader)
Zéér tevreden Acculader en accu onderhouder (Druppellader) 8 mei 2024, Willem
Acculader en accu onderhouder (Druppellader)
Prima lader. Acculader en accu onderhouder (Druppellader) 3 mei 2024, Willem