Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Membranen

Alle informatie over scooter membraan

Het membraan zit gemonteerd op/ in het carter en zorgt ervoor dat het mengsel van benzine en lucht het motorblok in kan. De membraankleppen zorgen ervoor dat het membraan op het juiste moment open en dichtgaat. Er zijn veschillende diktes membraanplaat beschikbaar o.a. van Polini en Conti. Standaard membraankleppen zijn vaak van metaal. Carbon membraankleppen hebben betere eigenschappen.

Een scooter membraan, ook wel bekend als een membraanklep, maakt deel uit van het inlaatsysteem van een tweetaktmotor, zoals die vaak wordt gebruikt in scooters en brommers. Regelmatig onderhoud van het scooter membraan is belangrijk. Dit omvat het controleren op slijtage, vervormingen of scheuren en indien nodig vervangen van het membraankleppen om de goede werking van de motor te behouden.
Het scooter membraan is een cruciaal onderdeel dat direct van invloed is op de prestaties van de tweetaktmotor. Bij eventuele problemen is het raadzaam om het membraan te laten inspecteren en indien nodig te vervangen. Als je membraanplaten niet goed meer sluiten kan het zorgen voor verlies in prestatie en /of het minder goed starten van je scooter.

Wat is de functie van een scooter membraan?
Het scooter membraan speelt een cruciale rol in het inlaatproces van een tweetaktmotor. Het fungeert als een beweegbaar klepmechanisme dat de toevoer van brandstof-luchtmengsel naar de verbrandingskamer regelt.
Hoe werkt een membraan?
Het membraan werkt op basis van drukverschillen in het inlaatsysteem. Wanneer de zuiger omhoog beweegt, ontstaat er een vacuüm in de verbrandingskamer, waardoor het membraan opengaat en verse brandstof en lucht naar binnen laat stromen. Bij neergaande beweging van de zuiger sluit het membraan om de verbrandingskamer af te sluiten en de compressie mogelijk te maken.

Reviews in categorie Membranen

membraan  BGM pro  piaggio 50 180cc
Beter dan Malossi membraan BGM pro piaggio 50 180cc 11 december 2023, Ziprunr
Malossi Vl13 Membraan - Piaggio
beste Malossi Vl13 Membraan - Piaggio 17 oktober 2022, Jaffa
Membraan Polini Minarelli Horizontaal
super gasreactie Membraan Polini Minarelli Horizontaal 29 september 2021, Freddy
Membraan Minarelli Horizontaal (standaard)
koopje Membraan Minarelli Horizontaal (standaard) 29 september 2021, Anoniem