Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

LET OP! Vanwege Pinksteren zijn wij gesloten op maandag (20 Mei). Dit kan voor vertraging zorgen 15% KORTING op ieder 2e product met kortingscode 'pinksteren' Je bestelling wordt na maandag verstuurd.

Teller Aandrijvers

Telleraandrijver Scooter

Wat is de telleraandrijver eigenlijk? De teller aandrijver is geplaatst bij het voorwiel, op de as van het voorwiel. De aandrijver wordt middels een metalen stang aangedreven door het voorwiel van de scooter. Eigenlijk meet de aandrijver de snelheid van het voorwiel, waardoor de snelheid doorgegeven kan worden aan het dashboard of de km teller. Dit gaat middels de tellerkabel en zo kan de kilometerteller de snelheid weergeven. Als je op de teller geen snelheid af kan lezen, ongeacht je snelheid, dan bestaat er kans dat de kilometerteller aandrijving defect is. Gelukkig zijn deze goedkoop online te bestellen en hebben we voor vrijwel alle merken een voordelig alternatief. Wij hebben aandrijvers voor o.a. Aprilia, Sym, Piaggio, Yamaha, Peugeot en Derbi. Zowel origineel als imitatie. Bij ons natuurlijk altijd goedkoop!

Kilometerteller aandrijving scooter

Als je erachter bent dat de aandrijving het probleem is van het niet weergeven van de (juiste) snelheid, dan koop je die natuurlijk goedkoop online bij Scooterdiscounter.nl
Controleer ook even of je teller kabel nog goed is en of deze licht draait. Door vocht kan het namelijk voorkomen dat deze naar verloop van tijd vast gaat zitten, waardoor de aandrijver kapot kan gaan. Dit komt dan door teveel weerstand. Het is daarom in enkele gevallen raadzaam om ook gelijk een nieuwe km tellerkabel te kopen.

Kilometerteller aandrijving digitaal / analoog

De aandrijver zorgt voor het signaal en het toerental van het voorwiel. Bij de meeste scooters gebeurd dit mechanisch, maar er zijn ook scooters met een digitaal dashboard of een digitale aandrijver bij het voorwiel. In beide gevallen levert de Kilometerteller aandrijving de data van het aantal omwentelingen van de wielen. Daarna gaat het via een kabel richting het dasboard / snelheidsmeter die vervolgens de snelheid weergeeft. Het monteren van een aandrijving is gemakkelijk zelf te doen.

Monteren kilometerteller aandrijving

Als je vaker zelf sleutelt weet je vast al dat het niet heel moeilijk is, maar toch nog even een kleine uitleg over het monteren van een kilometerteller aandrijving.
Het kost soms wel even wat tijd omdat het voorwiel er meestal uit moet, of deels. Het begint van ook meestal bij het losmaken van de moeren van de voorwielas. Je hebt geen specifiek gereedschap nodig maar een doppenset en wat steeksleutels zijn wel héél handig. Als de bouten los zijn, kan je de as verplaatsen waarna je de aandrijver los kan halen. Soms zit het wat vast en dan is een zacht tikje met een hamer voldoende om de telleraandrijving los te maken. Daarna kan je de nieuwe monteren. Soms kan het handig zijn om de aandrijver in te vetten daar waar het lipje in de velg gaat, om zo corosie aan de velg te voorkomen.

Reviews in categorie Teller Aandrijvers

Km teller aandrijver China / AGM VX 50 / Classic LX (10mm)
Perfect Km teller aandrijver China / AGM VX 50 / Classic LX (10mm) 24 januari 2024, Marco
KM Teller aandrijver Peugeot Vivacity Digitaal
werkt goed geen tekening of aansluitschema lees de tip KM Teller aandrijver Peugeot Vivacity Digitaal 9 mei 2014, Rene