Menu
 • discountLaagste prijsgarantie
 • starBeoordeeld met een 9.2
 • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
 • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Sloten

Scooterslot kopen?

Het belang van een betrouwbaar scooterslot mag (helaas) niet worden onderschat in de wereld van scooters, brommers, e-bikes en motoren. Of je nu dagelijks door de stad manoeuvreert of je scooter regelmatig parkeert, een hoogwaardig scooterslot is essentieel om diefstal te voorkomen en uiteraard gemoedsrust te bieden.

Scooterslot

Ons assortiment scootersloten combineert geavanceerde technologie en robuuste materialen om optimale beveiliging te bieden. Of je nu kiest voor een kettingslot, beugelslot of schijfremslot, al onze sloten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en gebruiksgemak. Daarnaast profiteer je natuurlijk van online kopen bij een discounter mèt laagste prijsgarantie. Onze scootersloten zijn niet alleen bestand tegen potentiële dieven, maar bieden ook gemak bij dagelijks gebruik, we hebben namelijk ontdekt dat het vaak 'even snel' is. Dit zijn juist de momenten dat dieven toe kunnen slaan. Ons idee is daarom om te zorgen voor een gemakkelijke, eenvoudige, snelle inbedrijfsstelling zodat je ook bij die momenten tòch je scooter op slot zet. De compacte ontwerpen en eenvoudige bevestigingsmechanismen maken het makkelijk om je scooter snel en veilig te vergrendelen, waar je ook bent. Het beste scooterslot is wat ons betreft een kettingslot. Dit omdat deze flexibel zijn, gemakkelijk mee te nemen en je kan je scooter ergens aan vastmaken. Dat is een cruciaal punt als we het hebben over voorkomen van diefstal met een scooterslot. Wil je iets anders dan kom je uit op een beugelslot en vergeet ook zeker de preventieve werking van een scooter alarm niet.

Beste scooterslot voor jou: Hulp bij je keuze

Misschien lastig voor te stellen maar het beste scooterslot is ook deels een persoonlijke keuze. Natuurlijk hebben we te maken met goedkeuringen voor verzendingen (art 3 en art 4 bijvoorbeeld) met kwaliteit en met merken van sloten zoals Axa, Vinz, Maxx, Edge, MKX, Toplock en meer. Máár waar het in de praktijk om gaat is dat het slot voor jou het beste moet zijn. Dan komen we bij de verschillende aspecten;

 • Wat is je budget
 • Is er voor de verzekering een ART 3 of ART 4 goedkeuring vereist, of verzeker je je scooter niet tegen diefstal?
 • Heb je de mogelijkheid om je scooter ergens aan vast te zetten
 • Moet je vaak 'zeulen' met het slot?
 • Heb je een buddy?

Als je al weet wat je wil dan is de keuze van een scooterslot al wat dichterbij. Wil je de scooter verzekeren? Vraag dan bij je verzekering op welke ART keuring ze vereisen. ART staat eigenlijk voor Stichting ART, een Nederlandse organisatie die keurmerken toekent aan sloten die voldoen aan specifieke eisen voor diefstalpreventie, met name voor fietsen en scooters. Een scooterslot dat is goedgekeurd volgens de ART-normen heeft een keurmerk met een bepaald aantal sterren, wat aangeeft hoe goed het slot presteert op het gebied van diefstalpreventie. Hoe meer sterren, hoe hoger de beveiligingsgraad.

scooterslot art keuring verschillen

Als je op zoek bent naar een veilig scooterslot, is het raadzaam om te kijken naar sloten die zijn goedgekeurd volgens de ART-normen, bijvoorbeeld met een ART-4 keurmerk. Dit geeft aan dat het slot voldoet aan strenge eisen en een effectieve beveiliging biedt tegen diefstal. Er zijn verzekeringen die genoegen nemen met een ART 3 keuring, maar het kan ook zijn dat er ART 4 of zelfs ART 5 wordt geijsd. Vraag dit eerst op bij je verzekering.

Dan kom je uit bij het budget. Eigenlijk bepaald dat ook al een deel van de goedkeuring. Stel dat je zoiets hebt; ik wil gewoon het beste scooterslot dat er is. Dan kom je automatisch bij de wat duurdere merken uit met ART 5 goedkeuring. De duurdere merken gebruiken andere materialen en technieken waardoor je kan zeggen dat deze sloten beter zijn. Verder zijn er nog wat kleine details zoals gebruikte materialen, garantie, wachter dichtheid, voorkomen van bevriezen en de looks. Want uiteindelijk kan je een kettingslot voor je scooter ook zien als een accessoire die bijdraagt aan de looks. Al onze sloten zijn getest en goedgekeurd volgens de hoogste industrienormen. We begrijpen dat het beschermen van je scooter een prioriteit is, en daarom bieden we een assortiment sloten aan dat voldoet aan de specifieke behoeften van verschillende scootermodellen en gebruikers. Denk bijvoorbeeld ook aan de diameter van de velg, als je een te grote schakel hebt past deze minder goed door een kleine (10 inch) velg.

Methoden van je scooter op slot zetten

Beste manier op slot zetten scooter achterhalen? Lees dan snel verder! Voor een ieder is dit eigenlijk anders, omdat de omstandigheden en situatie van het moment, je kunnen beperken. Wij vinden dat een kettingslot over het algemeen de beste beveiliging bied, máár dat werkt het beste als je de scooter ergens aan vast kan maken. Doe dit dan door het achterwiel en niet door het voorwiel. Uiteraard kan je dit wel door het voorwiel doen, maar deze is (naar verhouding) gemakkelijk los te maken en zo kan een dief alsnog binnen enkele minuten je scooter meenemen. Dan weliswaar zonder voorwiel, maar het liefste heb je dat ze niets mee kunnen nemen. Als je een kettingslot door het achterwiel haalt heb je dit probleem niet. Wil je thuis je scooter extra veilig op slot zetten? Bevestig je scooterslot dan aan aan vloeranker of een muuranker. 

Scootersloten: De verschillende soorten

Er zijn verschillende manieren, en dus ook produten om je scooter op slot te kunnen zetten. Het meest bekende is een kettingslot scooter, maar er zijn nog meer soorten en typen om je tweewieler veilig uonbeheerd achter te kunnen laten. Naast sloten zijn er toebehoren die samen met een slot kunnen zorgen voor een optimale bescherming tegen diefstal.

 • Kettingslot
 • Beugelslot
 • Muuranker
 • Antirobos
 • Schijfremslot
 • Vouwslot
 • Remgreep / Remhevelslot

Investeer vandaag nog in de veiligheid van je scooter en maak kennis met ons uitgebreide assortiment scootersloten. Bescherm je investering en geniet van je scooter, ook als je er niet bij in de buurt bent.

Reviews in categorie Sloten

Kettingslot SXP Loop + Ketting ART4 - 150cm
Topkwaliteit Kettingslot SXP Loop + Ketting ART4 - 150cm 30 mei 2024, Jan
Kettingslot MKX Lock - 120 cm ART4 (voor dunne velg)
Zwaar Kettingslot MKX Lock - 120 cm ART4 (voor dunne velg) 13 april 2024, B
Schijfremslot Scooter - Chroom (met alarm)
Prima Schijfremslot Scooter - Chroom (met alarm) 26 maart 2024, E
Kettingslot MKX-Lock - 120 cm (zonder ART keuring)
gewoon top Kettingslot MKX-Lock - 120 cm (zonder ART keuring) 12 maart 2024, Ria
Kettingslot Edge Power - 150 cm
Gewoon super Kettingslot Edge Power - 150 cm 11 februari 2024, Faradai