Menu
 • discountLaagste prijsgarantie
 • starBeoordeeld met een 9.2
 • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
 • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

LET OP! Vanwege Pinksteren zijn wij gesloten op maandag (20 Mei). Dit kan voor vertraging zorgen 15% KORTING op ieder 2e product met kortingscode 'pinksteren' Je bestelling wordt na maandag verstuurd.

Piaggio

Onderhoud Piaggio Zip zelf doen

Ben je een beetje handig? Mooi! Dan is het tijd om ook het onderhoud zelf te doen aan je Zip. Vind op dit gedeelte van onze webshop verschillende onderhoudspakketen om in één keer alle onderdelen te kopen die je nodig hebt voor een servicebeurt. Wil je een grote beurt doen of een kleine? Let even op de verschillen in de pakketen, we hebben namelijk voor de 2-takt Zip onderhoudspakketen, maar ook voor de 4-takt Zip en ook voor de iGet 3v uitvoering. De samenstelling is dus net even anders, bijvoorbeeld de bougie van een iGet is anders dan die van een 'normale' 4-takt Zip. 

Voorbereiding is het halve werk

Wat heb je allemaal nodig? Dat valt best mee, maar het is handig om hier vooraf over na te denken. Heb je een 4-takt Zip, en wil je de olie verversen? Dan is het nodig om de oude olie op te vangen en ergens in op te slaan. Je mag de oude olie namelijk niet zomaar op straat laten lekken. Zorg er dus voor dat je dit opvangt en later webrengt naar een milieustation. Verder is het natuurlijk voor de handliggend dat je gereedschap nodig hebt. Bij een grote beurt van een Zip heb je schroevendraaiers nodig om eventueel wat kappen los te halen (niet echt noodzakelijk, maar kan handig zijn) en sowieso om het luchtfilterhuis te demonteren zodat je het filterelement kan vervangen. Voot het plaatsen van de nieuwe v-snaar en rolletjes moet de carterkap los. Deze zit met M6 bouten (dop 8) vast. Het kan ook zijn dat de bouten eens zijn vervangen door inbusbouten. Dan heb je inbussleutel 5 nodig. Daarna moet de vario los, gebruik daarvoor een varioblokkeersleutel. Om de v-snaar gemakkelijk te kunnen monteren moet de achterpoulie los. Dit kan door middel van het koppelingshuis los te maken. Daarvoor heb je een blokkeersleutel nodig. Wel handig om dit even los te hebben want dan kan je de koppelingschoenen zelf ook gelijk inspecteren. Als je een luchtsleutel (ookwel slagmoer of luchttol genoemd) hebt, dan is een Piaggio variosleutel en koppelingsblokkeersleutel niet nodig. Een bougiesleutel is handig voor het vervangen van de bougie, deze zit vaak wel in een doppenset. Hieronder nog even op rij wat je allemaal nodig hebt.

Benodigdheden onderhoudsbeurt Piaggio Zip

 • Iets om oude olie op te vangen (opvangbak)
 • Varioblokkeersleutel / Slagmoer (luchttol)
 • Koppelingssleutel / Slagmoer (luchttol)
 • Doppenset (met minimaal dop 8 en ratel)
 • Bougiesleutel

Wat kost een grote beurt voor een Zip?

Bij ons koop je al een onderhoudspakket vanaf 49,80 (op het moment van schrijven). Dit is een compleet pakket met A-kwaliteit onderdelen, door ons zelf samengesteld. Door groot in te kopen kunnen we dit servicepakket goedkoop aanbieden. Ter indicatie is de normale verkoopprijs elders ca 70 - 90 euro. En dan nog het monteren. Dat ga jij natuurljk zelf doen (wel zo voordelig), maar stel dat je dit laat doen door een ervaren monteur dan betaal je ca 55 - 65 euro per uur. Een goede monteur kan dit wel binnen één uur doen. In totaal zou je dus tussen 125 en 155 euro kwijt zijn als je dit laat doen. Je bestpaart dus flink wat geld als je het onderhoud zelf doet.

Stappenplan voor het uitvoeren van een onderhoudsbeurt

 1. Veiligheid voorop: Als je gaat beginnen met onderhoud aan je Zip, zorg ervoor dat de scooter op een veilige en stabiele ondergrond staat. Draag ook geschikte beschermende kleding, zoals handschoenen en eventueel een veiligheidsbril, om jezelf te beschermen tegen mogelijke verwondingen.
 2. Lees de handleiding: Neem de tijd om de handleiding van je Piaggio Zip te lezen voordat je met het onderhoud begint. De handleiding bevat specifieke instructies en aanbevelingen van Piaggio zelf,  die je kunnen helpen bij het correct uitvoeren van het onderhoud.
 3. Milieuoverwegingen: Zoals eerder vermeld, zorg ervoor dat je oude olie op een milieuvriendelijke manier wegbrengt naar een milieustation. Denk ook aan het op de juiste manier afvoeren van andere gebruikte materialen, zoals oude bougies en luchtfilters.
 4. Voorbereiding en planning: Maak een checklist van alle benodigde gereedschappen voordat je begint. Plan het onderhoud op een moment waarop je voldoende tijd hebt en niet gehaast bent, zodat je de servicebeurt goed kan uitvoeren.
 5. Inspectie van onderdelen: Neem tijdens het sleutelen ook de gelegenheid om kritieke onderdelen zoals remblokken, remschijven, banden en verlichting te inspecteren. Als je tekenen van slijtage of schade opmerkt, overweeg dan om deze onderdelen ook te vervangen.
 6. Schoonmaak: Als je klaar bent met het vervangen van alle onderdelen, maak dan de scooter schoon en verwijder eventuele vuil of olie die tijdens het proces is gemorst. Een schone scooter ziet er niet alleen beter uit, maar het vergemakkelijkt ook toekomstig onderhoud. Smeer boutjes eventueel in met vet, alvorens deze terug te plaatsen.
 7. Onderhoudsplanning: Houd een logboek bij van het uitgevoerde onderhoud en noteer de kilometers waarop elke service is uitgevoerd. Dit kan helpen bij het plannen van toekomstig onderhoud en het opsporen van eventuele problemen.

 

Reviews in categorie Piaggio

Onderhoudspakket Piaggio Liberty 2V 4-takt
Goed Onderhoudspakket Piaggio Liberty 2V 4-takt 10 februari 2024, Jelle
Onderhoudspakket Piaggio Fly 2V 4-takt
Onderhoudspakket Piaggio Fly 2V 4-takt 10 februari 2024, Aga
Onderhoudspakket Piaggio Zip 50 iGet EURO 4
Voordelig onderhoudspakket Onderhoudspakket Piaggio Zip 50 iGet EURO 4 1 januari 2024, Lars
Onderhoudspakket Piaggio Zip 4-takt 2V - Pro
Onderhoudspakket Piaggio Zip 4-takt 2V - Pro 15 november 2023, Ricardo
Onderhoudspakket Piaggio Zip 4-takt 2V - Pro
Heel goed en niet duur Onderhoudspakket Piaggio Zip 4-takt 2V - Pro 6 oktober 2023, Herman