Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

LET OP! Vanwege Pinksteren zijn wij gesloten op maandag (20 Mei). Dit kan voor vertraging zorgen 15% KORTING op ieder 2e product met kortingscode 'pinksteren' Je bestelling wordt na maandag verstuurd.

Varioring

Varioring kopen?

Voer zelf je scooter af met een ring in de vario. Met een 'varioring' is het mogelijk je scooter een stuk langzamer te maken en weer te 'begrenzen'. Met een ring / bus in de variateur kan de vario niet zo ver naar elkaar toe met het gevolg dat de v-snaar op een gegeven moment niet verder meer 'klimt' omdat deze wordt begrensd door de ring. Omdat de snaar niet verder gaat, neemt de snelheid niet verder toe. Deze vorm van begrenzen is permanent (mits je de ring weer verwijderd natuurlijk) en is daardoor toegestaan voor het officieel afvoeren van je scooter. De 'anti opvoer' ringetjes zorgen ervoor dat je geen boete meer krijgt! Er zijn verschillende diktes leverbaar, hoe dikker hoe meer er begrensd wordt. Let wel op dat het waarschijnlijk wel nodig is andere (zwaardere) rollen te plaatsen om teveel overtoeren te voorkomen.

Welke varioring

We hebben verschillende dikten varioringen in ons assortiment om daarmee je scooter af te voeren naar de gewenste snelheid. Ook kun je ervoor kiezen om je scooter weer naar originele staat en snelheid te brengen. Bij varioringen is het zo dat hoe dikker de ring, hoe meer de begrenzing zal zijn. De meest verkochte ringen zijn 4 en 5mm dik, maar dit zegt natuurlijk niets over de ring die jij eventueel nodig hebt. Het is daarom ook moeilijk op voorhand aan te geven, de ene scooter reageert er ook anders op dan de andere. Dat is ook de reden dat we varioringen in setjes verkopen, zodat je kan spelen en testen met de afstelling om zo de ideale (begrensde) snelheid te kunnen bereiken. Gezien de kosten van varioringen kun je ook betere meerdere in een keer kopen, dan bespaar je op verzendkosten en ben je altijd goedkoop uit. Varioring kopen? Wij zeggen; doen als je verder ook al andere begrenzers hebt geplaatst en nog net even wat minder topsnelheid wenst. Onze tip; koop ook een uitlaatprop om overtoeren te voorkomen en brandstof te besparen.

Afvoeren met een varioring: Voordelen en nadelen

Varioring verwijderen kan eigenlijk iedereen maar wat levert het op en is het strafbaar? Het is niet strafbaar zolang je scooter niet te snel gaat, maar laat dat nou net het doel zijn als je een varioring verwijderd. Het nadeel is dus dat je strafbaar bent als je scooter te snel gaat. Maar naar ons idee is een varioring eigenlijk niet helemaal 'perfect' om je scooter af te voeren. Dit omdat je eigenlijk zorgt dat je niet verder versnelt en daardoor zou je het in theorie kunnen vergelijken met het in de 3e versnelling rijden op een 80 km/h weg met een auto. Je maakt dus eerder overtoeren en benut niet de gehele overbrenging. Dit komt omdat scooters in basis niet ontwikkeld zijn om 25 km/h of 45 km/h te rijden. Ze worden daarom in Nederland begrensd, en de varioring is daar één mogelijkheid van. Tegenwoordig worden scooters op op de CDI (elektronisch) begrensd, dat is eigenlijk beter omdat je dan het vermogen van de motor reduceert, en dat doet een varioring niet. Een varioring begrensd in de overbrenging en daarom is het wel doeltreffend als het gaat over het vermogen aan het achterwiel. Dan komen we aan bij het voordeel van een varioring en dat is de voordelige, permantente begrenzing. Het plaatsen van een varioring is eigenlijk goed zelf te doen. Je hebt wel een varioblokkeersleutel nodig, en die zijn wel scooter specifiek. Dus voor een Vespa heb je een andere blokkeersleutel nodig dan voor een AGM, Peugeot, Sym of Kymco scooter. Zoals aangegeven is het niet ideaal om heel veel te begrenzen met een varioring, maar enkele km's is prima te doen. Daarnaast is een varioring een goedkope oplossing omdat de ringen zelf goedkoop zijn. Wat ook een voordeel is, is dat je perfect de gewenste snelheid kan afstellen door de dikte van de ring te veranderen. Vandaar dus ook dat er verschillende diktes te koop zijn. Ook kan je net zo gemakkelijk een varioring verwijderen als dat je hem plaatst. Het is dus in zoverre permanent dat je even moet sleutelen om het te veranderen. Je kan dus niet met een knopje je scooter begrenzen of ontgrenzen en daarom is een varioring ook goedgekeurd door de RDW. Wil je meer weten over varioringen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder met het begrenzen van je scooter.

Reviews in categorie Varioring

Vario Begrenzerset / Varioringen - Vespa - 6 stuks (2T+4T)
Origineel Vario Begrenzerset / Varioringen - Vespa - 6 stuks (2T+4T) 13 mei 2024, B
Vario Begrenzerset - Peugeot Verticaal - (6x) 2, 4, 5, 6 en 8mm
Prima Vario Begrenzerset - Peugeot Verticaal - (6x) 2, 4, 5, 6 en 8mm 26 maart 2024, Martin
Vario Begrenzerset - Peugeot Verticaal - (6x) 2, 4, 5, 6 en 8mm
Perfect Vario Begrenzerset - Peugeot Verticaal - (6x) 2, 4, 5, 6 en 8mm 20 december 2023, Sven