Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Elektrische Fiets

Accu elektrische fiets kopen?

Hier zit je goed! Op dit gedeelte van onze webshop hebben we een groot assortiment accu's voor elektrische fietsen van merken als Gazelle, Bosch, Shimano, Panasonig, Yamaha en Brose. De accu's die wij aanbieden zijn origineel of imitatie van goede kwaliteit. De accu is toch uiteindelijk een van de belangrijkste onderdelen van de fiets als het gaat om levensduur. Wat is nog meer goed om te weten van een e-bike accu? Je vind alle relevante informatie over e-bike accu's op deze pagina.

Capaciteit accu elektrische fiets

Je wil van A-naar-B en meer, dan komt de capaciteit van de accu om de hoe kijken. De capaciteit van de accu zegt iets over de hoeveelheid energie de accu kan opslaan. Deze wordt ook wel in Wh uitgedrukt. Tegenwoordig zijn de meeste accu's 400 wh of 500wh, deze zijn standaard geleverd en optioneel kan je nog sterkere accu's kopen van bijvoorbeeld 600 wh of 700 wh. De actieradius wordt bepaald door de accucapaciteit. Hoe hoge de capaciteit, hoe groter de actieradius. Dit houd in dat je verder en langer kan fietsen met je e-bike (elektrische fiets) naar mate de capaciteit hoger is. Hierdoor hoef je minder snel de accu op te laden, omdat deze simpelweg meer energie bevat.
Een voorbeeld met getallen; een 800Wh elektrische fiets accu bevat 2x zoveel energie als een 400 Wh accu, waardoor de actieradius ook een keer zoveel is, op dezelfde elektrische fiets. Wij raden aan om altijd een accu te kopen met een hogere capaciteit dan je denkt nodig te hebben. Hierdoor zorg je ervoor dat de accu niet helemaal leeg raakt tijdens je rit(en). De meeste accu's maken gebruik van Lithium techniek en deze accu's gaan langer mee als je ze niet helemaal leeg fietst.

E-bike accu behandelen

Aangezien een e-bike accu best prijzig is, is het wenselijk dat deze lang mee gaat. Dit heb je voor een groot deel zelf in de hand. Afhankelijk van de gebruikte techniek dien je altijd de voorschriften van de fabrikant van de accu te volgen. Dit kan in geval van een imitatie / andere accu, anders zijn dan het advies van de fabrikant van de elektrische fiets. Over het algemeen is regelmatig opladen prima. Bij enkele soorten accu's is het goed om te zorgen dat de accu altijd 'zo vol mogelijk' is wat betekend dat je deze het beste kan opladen na elke fietsbeurt. Bij andere technieken is het juist weer beter om de accu volledig leeg te maken, eigenlijk is dit alleen bij Ni-MH het geval en deze worden tegenwoordig minder toegepast bij elektrische fietsen / E-bikes. Let dus goed op, want voor een Lithium accu is dit andersom, daar is het slechter voor om deze volledig te ontladen. De meeste fietsen hebben wel een stukje software ingebouwd dat je de accu niet te leeg kan fietsen. Als je al een tijdje de fiets hebt dan heb je dit vast wel gemerkt, dan is het trappen geblazen! De software herkent dan de (te) lage spanning van de accu en geeft aan dat deze leeg is. Als het goede software is beschadigd de accu niet en kan je hem dus wel 'leeg fietsen' want de accu is in praktijk niet volledig leeg, maar er treed geen schade op.

Voorkom een te lege accu

Afhankelijk van het type accu, heeft elke accu een 'zelfontlading' wat betekend dat de accu uit zichzelf leegloopt. Bij een Lithium accu is de zelfontlading het laagste, maar ook die 'lopen leeg'. Dit proces gaat niet erg snel maar gaat wel continu door als je de fiets niet gebruikt. Zet daarom nooit je elektrische fiets weg met een lege accu. Door de zelfontlading kan de accu een te lage spanning bereiken waardoor er schade ontstaat. Deze schade is niet meer te herstellen, let dus goed op! Als je weet dat je een tijdje niet gaat fietsen dan kan je het beste een Lithium accu ca 70% opgeladen wegzetten. Dit schijnt beter te zijn dan wanneer je de accu met 100% vol wegzet.

Accu elektrische fiets reviseren

Je hebt er vast wel van gehoord, het reviseren van een accu. Dit is iets wat wij niet aanbieden maar wat zeker mogelijk is. Bij het reviseren worden er nieuwe cellen / accu's geplaatst in de behuizing van de accu. Je kan je voorstellen dat dit best een uitgebreid proces is. De oude accu moet eerst (netjes) uit elkaar gehaald worden. Daarna moeten de cellen verwijderd worden en pas daarna kunnen de nieuwe cellen erin en moet de accu weer netjes gesloten worden. Wij raden wel altijd aan om hier even naar te informeren in geval de accu van je elektrische fiets kapot is. De ervaring leert dat dit eigenlijk niet uit kan, omdat het handmatig verwerkt wordt en het vrij intensief is waardoor het een duur proces is. Het recyclen van accu's gaat serie matig, evenals de productie van nieuwe accu's. Omdat wij groot en gunstig inkopen, kunnen wij lage prijzen bieden waardoor het in de meeste gevallen goedkoper is om een nieuwe accu te kopen. Ook kun je dan gelijk weer fietsen omdat we snel leveren. 

Reviews in categorie Elektrische Fiets