Menu
 • discountLaagste prijsgarantie
 • starBeoordeeld met een 9.2
 • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
 • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Beenkleed

Beenkleed scooter kopen

Voor enkele jaren terug was de vraag, 'huh, wat is dat' en was er een enkeling die ermee reed.....Een kleed op een scooter! Dat ziet er toch niet uit? Nou, inmiddels zijn de meningen veranderd en zie je op meer dan de helft van de scooters een beenkleed. Eigenlijk ook best logisch, want we weten dat het oog wat wil maar comfort is ook belangrijk en daar draagt een beenkleed erg aan mee! We horen wel eens van klanten dat als het koud was ze de scooter lieten staan, maar nu (met beenkleed) toch de scooter pakken. Zo horen we het graag natuurlijk. We krijgen steeds meer beenkleden in ons assortiment en de vraag neemt toe. Fabrikanten van beenkleden ontwikkelen dus steeds meer scooter-specifieke beenkleden zodat de pasvorm beter is. Eigenlijk kan op elke scooter een beenkleed, alleen zit je voor enkele modellen dan vast aan een universeel beekleed. Het monteren kan daardoor iets lastiger zijn, maar het lukt eigenlijk altijd wel. Als je er even de tijd voor neemt kun je prima zelf een beenkleed monteren. Heb je ook al handmoffen? Nee? Check dan gelijk onze handmof scooter, echt een aanrader! Ook daarvan kan je zeggen dat ze het uiterlijk van je scooter niet ten goede komen, maar je kan collega's of vrienden wel toe(uit) lachen als jij wél met warme handen aankomt op je bestemming. Handmoffen zijn een soort handschoenen die op de handvatten gemonteerd worden en blijven zitten op de scooter. Je kan ze in de zomer uiteraard verwijderen van je scooter, maar dat geld ook voor een beenkleed.

Lekker warm rijden op je scooter? Koop een beenkleed!

Je kent het wel, in koudere omstandigheden rijden met je scooter, alles wordt een stuk kouden. Ook je benen kunnen koud worden, voornamelijk als je een wat langere rit voor de boeg hebt. Wij hebben daarom verschillende beenkleden voor scooters welke het mogelijk maken om eenvoudig je benen te voorzien van extra isolatie op de scooter. Een beenkleed kopen doe je via onze webshop en een universeel hoes voor over je benen bestel je al vanaf 28,98. 

Verschillende merken beenkleden o.a. Tucano.

In de zomer zou je niet snel aan een beenkleed denken, maar wanneer de temperatuur beneden de 18 graden zakt, is het toch wel lekker om dan ook warm van

'a naar b' te reizen met je scooter. Enkele jaren terug is er daarom een beenkleed voor scooters uitgevonden, echt een oplossing voor het rijden in de winter met je scooter en toch warm aan te komen op je bestemming. doe je met een beenkleed scooter.

Wat is een scooter beenkleed?

Een beenkleed zou je kunnen omschrijven als een warm 'kleed' welke je aan de scooter kan bevestigen. Omdat dit ook de zijkant van de scooter afsluit houd het wind, regen en kou tegen. De meeste beenkleden hebben een extra zachte (fleece) voering aan de binnenkant wat zorgt voor extra warmte en comfort. Het omwisselen van een regenbroek is door de komt van een beenkleed verleden tijd. Een beenkleed kun je met behulp van drie of meer bevestigingspunten bevestigen aan onderlichaam en loopt vanaf het zadel tot aan het stuur. Het beenkleed kan gedurende de gehele winterperiode gewoon blijven zitten op je scooter, waardoor je geen tijd verliest om het elke keer te installeren. Gewoon opstappen en rijden! Een beenkleed zorgt ook voor extra veiligheid dankzij reflecterende onderdelen die aanwezig zijn op de meeste beenkleden. De buitenzijde is over het algemeen altijd gemaakt van materialen die nattigheid, zoals regen en sneeuw, tegenhouden en de binnenkant is meestal voorzien van isolerende materialen zoals fleece en /of watten. Welke andere materialen gebruikt worden is afhankelijk van het merk beenkleed. Omdat het kleed goed vast zit aan de scooter gaat het niet wapperen. Een beenkleed zorgt voor een volledige bedekking terwijl je nog genoeg beenruimte overhoud en goed kan bewegen.

Universeel beenkleed scooter

We hebben meerdere beenkleden in ons assortiment waaronder wat goedkopere varianten en de welbekende kleden van het merk 'Tucano'. Een ander merk is DS covers. Dit bedrijf heeft 2 scooter beenkleden gemaakt in de maten M en L. De beenkleden van DS covers zijn dus zo goed als origineel en dien je alleen te letten op het formaat van je scooter. Zo is een Peugeot V-clic een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een Peugeot Elyseo of een Sym Fiddle 2. Het model van DS covers heet Jupp en kun je terugvinden in ons assortiment. Eigenlijk zijn alle beenkleden standaard wind/ en waterdicht. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende scooters op de markt, met verschillende formaten. Een beenkleed kan dus universeel zijn maar we hebben ook beenkleden die specifiek passen op bepaalde scooter modellen. Wij hebben een groot assortiment en helpen ook graag met je keuze als je er niet helemaal uitkomt. Onze klantenservice helpt graag, want het moet wel goed passen op je scooter, anders heb je alsnog last van wind (tocht) en dus koude benen. Wist je dat er ook beenkleden zijn met een anti diefstal systeem? Dit is een 'oog' waar je een kettingslot door kan doen, zodat het beenkleed ook op slot zit.

Beenkleed met laagste prijs garantie

 

Beenkleed scooter

Via onze webshop koop je goedkoop alle accessoires en onderdelen voor je scooter, of elektrische scooter. Wij hebben verschillende beenkleden, voordelige en originele Vespa, Kymco Tucano scooter beenkleeden en natuurlijk universele beenkleden met perfecte pasvorm. Één ding is duidelijk; bij ons de laagste prijs online! Ook voor een Tucano beenkleed. Bij Scooterdiscounter koop je al een scooter beenkleed voor je scooter vanaf 28,98! Dit is dan het MKX universele beenkleed. Deze wordt niet op je scooter gemonteerd. Het goedkoopste beenkleed die je wél op je scooter kan monteren kost slechts 44,98. Deze past op verschillende scooters, waaronder de Piaggio Zip, Yamaha Aerox, Yamaha Neos, Vespa Primavera, Vespa Sprintm Sym Fiddle 2, beenkleed scooter Kymco en andere modellen. Zijn beenkleden waterdicht? Die van ons wel! Althans, ze zijn waterafstotend en dus blijf je droog. Het is natuurlijk niet de bedoeling om ermee te gaan zwemmen, maar een zware regenbui kunnen ze wel hebben. Jij blijft droog!

Waterdicht beenkleed

Natte benen? Wij hebben verschillende beenkleeden in ons assortiment, waarvan de meeste waterdicht zijn. Voor kom natte benen of koude benen. Jij wil toch ook droog blijven op je scooter? Heb je zelf problemen met je beenkleed, of vind je deze niet waterdicht genoeg? Dan kan je het beenkleed behandelen met impregneer spray voor beenkleden, zodat je het alsnog waterdicht kan maken.

Monteren van een beenkleed

Wij krijgen wel eens vragen over het monteren van een scooter beenkleed. De vraag is dan; Is een beenkleed eenvoudig te monteren?
Het antwoord is verschillend en hangt eigenlijk af van het merk en type beenkleed en het model scooter waarop je deze wil monteren. Universele beenkleden zijn over het algemeen iets lastiger te monteren dan een specifiek beenkleed.
Vrijwel al onze scooter beenkleden worden geleverd met een montagehandleiding, maar niet allemaal. Er zijn op YouTube ook voldoende video's aanwezig die je kunnen helpen om het kleed te monteren op je scooter. Globaal gezien kun je het volgens onderstaande stappen monteren.


1. Controleer de inhoud van het beenkleedpakket:
Zorg ervoor dat je alle benodigde onderdelen hebt, inclusief het beenkleed zelf en alle bevestigingsmaterialen, indien aanwezig. Deze zitten vaak al aan het deken vast.

2. Voorbereiding van de scooter:
Zet de scooter op de middenstandaard of zijstandaard. Zorg ervoor dat de scooter stabiel staat en niet kan omvallen.

3. Verwijder eventuele bestaande accessoires:
Als er al accessoires op de scooter zijn gemonteerd die in conflict kunnen komen met het beenkleed, zoals valbeugels of klapdragers.

4. Plaats het beenkleed:
Leg het beenkleed voorzichtig over de scooter en zorg ervoor dat het goed uitgelijnd is. Zorg ervoor dat eventuele uitsparingen overeenkomen met de handvatten, spiegels en andere onderdelen van de scooter.

5. Bevestig het beenkleed:
Bevestig het beenkleed volgens de instructies in de handleiding. Dit kan onder andere inhouden dat je schroeven, bouten, clips of andere bevestigingsmiddelen gebruikt. Volg de specifieke stappen voor jouw scootermodel en het type beenkleed.

6. Controleer de bevestiging:
Zorg ervoor dat het beenkleed stevig is bevestigd en veilig op zijn plaats zit. Controleer of er geen losse onderdelen zijn en of het beenkleed niet interfereert met de bediening van de scooter.

7. Maak een proefrit:
Maak een korte proefrit om te controleren of het beenkleed goed op zijn plaats blijft en of er geen ongewenste trillingen zijn. Let ook op eventuele beperkingen in het stuurgedrag.

Uiteraard staat onze klantenservice voor je klaar als je er toch niet helemaal uitkomt, we helpen je graag verder.

Welk type beenkleed moet ik bestellen?


Ook een vraag die we vaker voorbij zien komen. We hebben verschillende beenkleden, enkele zijn scooter-specifiek en passen dus alleen op de aangegeven modellen, deze vind je terug in de titel van het product en/of in de omschrijving. Daarnaast hebben we beenkleden die universeel zijn of op meerdere scooter modellen passen. Ook deze informatie vind je terug bij de omschrijving van het betreffende product. Ook is het er van afhankelijk of je een windscherm op je scooter hebt gemonteerd of niet. De montage van het beenkleed moet natuurlijk wel mogelijk zijn, en dus niet dat het windscherm in de weg zit. De meeste fabrikanten hebben hier dan ook rekening mee gehouden maar wij raden aan om dit alsnog even dubbel te controleren. Staat jou scooter er niet bij? We hebben er vast een beenkleed voor, neem dan even contact op met onze klantenservice en stuur eventueel een foto van je scooter. Wij kunnen dan gelijk het juiste beenkleed 'aanwijzen'. 

Scooter deken of beenkleed

Wat is een scooter deken? Eigenlijk is dat hetzelfde als een 'scooter beenkleed'. Een scooter deken koop je goedkoop via onze webshop en het is eigenlijk een deken wat je om je scooter doet, waardoor jij extra warm blijft. Er zijn dekens die je kan monteren aan de scooter, deze zijn wel wat beter over het algemeen omdat het gebruik makkelijker is. Het deken blijft altijd aan je scooter zitten en daardoor kan je makkelijk op je scooter stappen. Als je een los scooter deken hebt, dan moet je deze elke keer opnieuw plaatsen. Wij hebben dergelijke dekens zeker in ons assortiment omdat ze een stuk goedkoper zijn en eigenlijk ook prima werken. Wij raden wel aan om een scooter beenkleed te monteren die op de scooter komt. Deze hebben wij al vanaf 42,98. Heb je vragen ofer scooter dekens of wil je weten welke je het beste kan kopen voor jou scooter? Schroom dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met je keuze zodat je lekker warm de winter doorkomt. Jij bent iemand die zoekt naar een scooter deken? Dat is eigenlijk gelijk aan een beenkleed, alleen het woord is even anders. Terecht dat je hier op zoekt hoor, want eigenlijk is een beenkleed een deken voor je scooter. Het ziet eruit als een deken en je plaatst hem op je scooter, simpel! Via onze webshop koop je goedkoop een scooter deken. Als je trouwens een permanente bescherming voor je scooter zoekt is dat een scooterhoes, dat is wel iets anders.

Tucano alternatief

De scooter beenkleden van Tucano zijn echt super, echter hebben ze ook wat nadelen. Zo zijn deze nogal duur (rond de 100 euro) en dat is op zich nog te overzien, maar omdat ze zo duur zijn, zijn ze ook gevoelig voor diefstal. Het komt dus met regelmaat voor dat er beenkleden worden gestolen. Wij hebben daarom een alternatief voor Tucano beenkleden. Zo hebben we het beenkleed scooter van MKX, deze is een stuk goedkoper dan een Tucano. Het alternatief voor de Tucano is minder dan de helft van de prijs! Dit beenkleed heeft ook een 'oog' zodat je het mee op slot kan zetten. Het model lijkt ook op die van Tucano en de prijs is echt uitmuntend. We kopen deze groot in en daardoor kan jij profiteren. Zeer goede prijs -kwaliteitsverhouding en de kans op diefstal is een stuk kleiner.

Beenkleed achteraf betalen

Heb je geen random reader bij de hand? Of een ander probleem waardoor je niet gelijk kan betalen? Geen probleem! Wij werken samen met Klarna en maken het mogelijk om het beenkleed achteraf te betalen. Wij versturen dan gelijk je bestelling en deze dien je dan binnen 14 dagen aan Klarna te betalen. Op deze manier betaal je achteraf, ook bekend als 'afterpay'. De kosten voor deze betaalmethode zijn € 1,95.

Merken beenkleden

 • Tucano Urbano
 • MKX
 • A-plus
 • OJ Atmosfere
 • Beenkleed SYM origineel
 • Beenkleed Vespa origineel
 • Beenkleed Piaggio origineel.
 • Peugeot beenkleed (OEM)

Meer weten over beenkleden?

Wat is een beenkleed?
Eigenlijk zegt het woord het precies, een kleed voor om je benen. Een scooter beenkleed wordt over het algemeen aan de scooter gemonteerd (er zijn ook losse beenkleden) waardoor je benen letterlijk onder een kleed zitten tijdens het rijden. Hierdoor rijd je een stuk warmer van 'A naar B'. Tegenwoordig zie je dan ook dat veel scooters een beenkleed hebben.
Past ieder kleed op elke scooter?
Nee, Er zijn wel universele beenkleden maar daarbij is de passing vaak net even minder dan van een beenkleed welke specifiek is ontwikkeld voor je scooter. Voor de bekende merken van Piaggio, Kymco en Vespa zijn er beenkleden van het merk Tucano op de markt, welke specifiek voor één model scooter zijn gemaakt. Ook hebben merken als Vespa en Kymco hun eigen beenkleden. De prijzen van zowel Tucano Urbano, Vespa, Piaggio en SYM beenkleden, zijn vaak wel wat hoger dan meer universele beenkleden als die van A-plus en MKX.
Zijn beenkleden waterdicht?
De meeste beenkleden wel, maar niet allemaal. Waterdicht is ook een ander begrip dan waterafstotend. Alle beenkleden zijn waterafstotend, maar als het langdurig en hard regent laten ze wel water door. De wat luxere beenkleden, zoals die van Tucano, MKX en A-plus zijn beter waterdicht. Wil je zelf zorgen voor een waterdicht beenkleed, dan kan je dit met speciale impregneerspray behandelen.

Reviews in categorie Beenkleed

Beenkleed Peugeot Vivacity (New Viva + 2005) (Fleece)
Super Beenkleed Peugeot Vivacity (New Viva + 2005) (Fleece) 25 januari 2024, Sterre
Beenkleed Sym Mio (Fleece)
Perfect Beenkleed Sym Mio (Fleece) 2 januari 2024, Erno
Beenkleed Vespa LX
Geweldig kleed Beenkleed Vespa LX 27 december 2023, Suzanne
Beenkleed Piaggio Zip (Fleece)
Prima kleed Beenkleed Piaggio Zip (Fleece) 16 december 2023, Jill
Beenkleed Vespa Sprint
Beenkleed Vespa Sprint 14 december 2023, E.G.