Menu
 • discountLaagste prijsgarantie
 • starBeoordeeld met een 9.2
 • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
 • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Kettingslot

Kettingslot scooter kopen?

Een kettingslot is wat ons betreft toch wel een van de beste preventie middelen om scooters, brommers, ebikes en motoren te beveiligen tegen diefstal. Kettingsloten zijn er in verschillende soorten, de ketting heeft een bepaalde lengte en het slot kan varieren van uitvoering; beugelslot, u-slot en een slot met vaste kop. Ook zit er verschil in de keuring. We hebben goedkope kettingsloten zonder keuring, maar als je een scooterverzekering wil tegen diestal zul je al snel een goedgekeurd slot nodig hebben. De zogeheten ART goedkeuringen zijn er in verschillende gradaties (voor scooters vanaf ART 3) en daarnaast hebben we nog verschillende merken en kleuren van de hoes. Een ding is duidelijk; bij ons slaag je altijd voor de laagste prijs!

Kettingslot scooter

Je scooter beveiligen met een kettingslot

Als trotse eigenaar van een scooter, Fatbike of elektrische scooter, begrijp je ongetwijfeld het belang van veiligheid. Een van de meest effectieve manieren om jouw waardevolle tweewieler te beschermen tegen diefstal is het gebruik van een hoogwaardig kettingslot voor scooters. Ontdek hier waarom een kettingslot een onmisbare investering is en hoe het de sleutel tot gemoedsrust kan zijn.

Waarom een Kettingslot voor je Scooter?

 • Robuuste Bescherming: Een kettingslot biedt een robuuste beveiligingslaag, omdat het gemaakt is van geschikte materialen zoals gehard staal. Dit maakt het extra moeilijk voor dieven om het slot te kraken. Ook het doorslijpen is niet snel gedaan, maar valt natuurlijk ook erg op.
 • Flexibiliteit in Gebruik: Het lange ontwerp van een kettingslot maakt het gemakkelijk om je scooter aan vaste objecten zoals lantaarnpalen, scooterrekken of een muuranker te bevestigen. Hierdoor wordt het voor dieven vrijwel onmogelijk om jouw scooter snel en geruisloos weg te nemen. Hoe langer de ketting is, hoe gemakkelijker je het slot kan monteren aan een ander object. Het nadeel van een langere ketting is het gewicht en de opslagruimte (neemt meer ruimte in).

Een kettingslot kiezen: De keuze is reuze

In eerste instantie lijkt het overzicht wat kwijt te raken omdat we verschillende merken, keurmerk-klassen en lengten hebben. We hebben daarom een mogelijheid om te filteren op producten, zodat je gemakkelijk bij het kettingslot kan komen die aan jou wensen voldoet. Zo vind je snel het beste kettingslot voor je scooter. Zaken om over na te denken zijn;

 • Lengte en Dikte: Selecteer een kettingslot met voldoende lengte om je scooter veilig te kunnen vastmaken. Daarnaast is de dikte van de schakels belangrijk; hoe dikker, hoe sterker kunnen we stellen. Houd ook rekening met het gewicht. Een langere ketting weegt ook meer, en neemt meer ruimte in je buddy in beslag.
 • Weerbestendigheid: Kies voor een slot dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Roestbestendige materialen zorgen ervoor dat het slot langdurig effectief blijft. Ook moet je niet vergeten dat een kettingslot onderhoud nodig heeft. Dit kan je doen door te reinigen en met slotspay in te spuiten. Zo voorkom je dat het slot niet open gaat.
 • Gecertificeerde Sloten: In Nederland hebben we sticking ART welke sloten keurt en keurmerken uitdeelt. Heb je voor de verzekering een bepaalde ART goedkeuring nodig? Filter dan op het aantal sterren. Hoe meer sterren, hoe beter het slot gekeurd is.

Dan komen we bij de soorten sloten. De ketting is eigenlijk altijd gelijk, dit is letterlijk een ketting met '0' schakels zoals we deze gewend zijn. Maar daar komt het uiteinde in beeld. Er zijn kettingen met een ronde ring aan het einde. Deze kettingen maken het mogelijk om de ketting als het ware 'korter' te maken zodat je gemakkelijker het slot kan plaatsen. Dit kan alleen in combinatie met een 'normaal slot'. Er zijn ook sloten met een U-beugel of vaste kop. Daar lukt dit niet bij. Het is dus wel wezelijk een verschil en hier moet je toch eebn keuze in maken. We hebben dus verschillen in de ketting zelf, deze kan 'normaal' zijn of met een 'loop' een loop kettingslot zorgt ervoor dat je de ketting als een strop kan gebruiken en daarom heb je een effectievere lengte dan deze daadwerkelijk is. Dit kunnen we het beste in een illustratie uitleggen, en die volgt dan ook. Het slot zelf kan een normaal slot zijn, maar ook een 'U-slot' of een slot met een 'vaste kop'. Hieronder zie je de verschillen en de voordelen en nadelen.

Bescherm jouw scooter vandaag nog met een hoogwaardig kettingslot en geniet van onbezorgde ritten. Investeer in veiligheid en behoud de vrijheid om zorgeloos van je scooter te genieten.

Problemen en onderhoud van kettingsloten

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar ook een kettingslot heeft onderhoud nodig. Dit heeft voornamelijk betrekking op het slot zelf. Door de loop van tijd kan er vuil in het slot komen en dit kan voor problemen zorgen op termijn. Maak daarom het slot regelmatig schoon met een goede reiniger. Ook kan het voorkomen dat het slot bevriest bij koude dagen. We hebben daar gelukkig ontdooispray voor. Dit is een spray welke letterlijk zorgt dat het slot ontdooit, zodat de sleutel er weer in gaat en je de scooter van het slot af kan halen. Wij raden aan om sloten periodiek in te vetten, dit kan bijvoobeeld met een goede kruipolie.

Kettingslot gaat niet open
Ben je op deze pagina beland omdat je huidige slot niet opengaat? Gebruik dan onderstaande tips om te proberen het slot als nog open te krijgen. Als je slot niet meer opengaat, kan dat verschillende oorzaken hebben. Meestal komt het door vervuiling van het slot. Als er namelijk vuildeeltjes inkomen kunnen die er niet gemakkelijk meer uit. Het 'uitblazen' is een van de eerste dingen die je zou kunnen proberen als je niets bij de hand hebt. Dit kan je dan doen door letterlijk met je mond in het gat te blazen. Mocht dit niet helpen kun je proberen om het slot extra goed te smeren met een smeermiddel als WD40, omhet zo te 'flushen'. Houd het slot op zijn kop en spuit de vloeistof erin. Door het slot 'op zijn kop' te houden kan het vuil eruit lopen. Met wat geluk kun je het nu weer open maken.

scooterslot schoonmaken

Kettingslot schoonmaken
Een goed onderhouden kettingslot is essentieel voor de veiligheid van je scooter en verlengt de levensduur van het slot. Regelmatig schoonmaken is de sleutel tot een soepel functionerend slot en optimale beveiliging. Ontdek hieronder een eenvoudige gids voor het schoonmaken van je kettingslot;

Benodigdheden voor het schoonmaken en smeren:

 • Smeermiddel voor Sloten: Kies een hoogwaardig slotensmeermiddel dat specifiek is ontworpen om sloten soepel te laten bewegen en te beschermen tegen roest.
 • Doek of Papiertowel: Voor het afvegen van overtollig smeermiddel en het schoonmaken van het slotoppervlak.

Stappen voor Effectief Smeren:

 • Maak het Slot Schoon: Verwijder stof, vuil en eventuele oude smeermiddelresten met een zachte borstel. Dit kan je ook doen met een stukje doek. 'Frommel' het in een klein langwerpig propje, zodat het in het slot past. Een wattenstaaf kan ook uitkomst bieden. Zorg ervoor dat het slotoppervlak vrij is van vuil om het smeren effectief te laten zijn.
 • Breng Smeermiddel Aan: Breng een kleine hoeveelheid slotensmeermiddel aan op de sleutel en steek deze in het slot. Draai de sleutel een paar keer om ervoor te zorgen dat het smeermiddel zich gelijkmatig verspreidt in het slotmechanisme. Je kan ook een klein beetje smeermiddel direct in het slot spuiten.
 • Beweeg het Slot: Draai de sleutel heen en weer om ervoor te zorgen dat het smeermiddel alle bewegende delen bereikt. Doe dit ook met het slot zelf door het open en dicht te bewegen.
 • Verwijder Overtollig Smeermiddel: Gebruik een doek om eventueel overtollig smeermiddel van het slotoppervlak te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil zich aan het smeermiddel hecht.
 • Herhaal Indien Nodig: Afhankelijk van het gebruik en de weersomstandigheden, herhaal deze procedure regelmatig, bijvoorbeeld eens per maand, om het scooterslot in optimale staat te houden.

Reviews in categorie Kettingslot

Kettingslot SXP Loop + Ketting ART4 - 150cm
Topkwaliteit Kettingslot SXP Loop + Ketting ART4 - 150cm 30 mei 2024, Jan
Kettingslot MKX Lock - 120 cm ART4 (voor dunne velg)
Zwaar Kettingslot MKX Lock - 120 cm ART4 (voor dunne velg) 13 april 2024, B
Kettingslot MKX-Lock - 120 cm (zonder ART keuring)
gewoon top Kettingslot MKX-Lock - 120 cm (zonder ART keuring) 12 maart 2024, Ria
Kettingslot Edge Power - 150 cm
Gewoon super Kettingslot Edge Power - 150 cm 11 februari 2024, Faradai
Kettingslot MKX Lock - 120 cm ART4 (voor dunne velg)
Niet-passend... Kettingslot MKX Lock - 120 cm ART4 (voor dunne velg) 2 januari 2024, Ellen