Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Bougies en Delen

Bougie of bougiedop kopen

Hier zit je goed! Wij hebben een groot assortiment van ontstekings-toebehoren zoals een bougie, een bougiedop en bougiekabel. Wij hebben voor alle typen en merken scooters de juiste bougie. De bougie is het deel van de ontsteking wat de vonk in de cilinder genereert, waardoor het mengsel wordt ontstoken zodat de ontbranding plaats kan vinden. De bougie wordt dan ook in de cilinderkop geplaatst. Let altijd even op bij het kopen van een scooter bougie, of je een 4-takt of 2-takt scooter hebt. Er zit nogal een verschil in de hittegraad en ook in de diameter van het schroefdraad. Wij raden aan om altijd dezelfde bougie te monteren als die oorspronkelijk wordt voorgescheven door de fabrikant. Meestal is het kopen van een scooter bougie, gelijk aan het huidige type ook goed mits de scooter er goed mee loopt natuurlijk! Wij leveren bougies van verschillende merken o.a. NGK, Denso en Bosch.

Taak van de scooter bougie

De scooter bougie zit in de cilinderkop geplaatst en zorgt voornamelijk van het creeren van een sterke, mooie vonk zodat het mengsel kan worden ontstoken zodat de verbranding plaats kan vinden en daarmee gaat de zuiger naar beneden. Dit wordt ook wel de 'arbeidsslag' genoemd aangezien hier de echte arbeid plaatsvind. De bougie geeft vele vonken per seconden en het is daarom ook normaal dat een bougie slijt. Naast slijtage is vervuiling van de bougie een veel voorkomend probleem, dit probleem kan ontstaan door een verkeerde hittegraag of een verkeerd type bougie. Let daarom altijd goed op het huidige type van de boudie. Uit het type van de scooter bougie kan meer informatie worden gehaald zoals het soort schroefdraad (2-takt of 4-takt), de hittegraad en of er een weerstand (resistor) is ingebouwd. Wanneer een bougie niet goed meer werkt kan hij een vonk overslaan of een zwakke vonk geven, beide zorgen ervoor dat het mengsel niet optimaal verbrand met als resultaat een niet goed lopende motor (sputteren). Als je bougie kapot is dan is het gelukkig niet een grote kostenpost. Bij ons koop je goedkoop een scooter bougie. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste bougie neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Taak van de bougiedop

Op de bougie zelf plaatst men de bougiedop, deze wordt ook nog wel eens bougiekap genoemd maar wij noemen het over het algemeen gewoon bougiedop. Zoals aangegeven zit de bougiedop op de bougie geplaatst en is deze los te halen. De bougiedop is verbonden met de bobine middels de bougiekabel en zit over het algemeen geschroeft in de bougiekabel en is dus los te vervangen. De kap zorgt ervoor dat de (hoge) spanning die van de bobine komt met zo min mogelijk verlies wordt overgebracht naar de bougie zodat deze op zijn beurt een mooie vonk kan geven in de cilinder. Vele problemen met een bougiedop worden veroorzaakt door vocht, heb je dus een scooter die alleen problemen vertoont met nat weer of zelfd regen dan kan het zijn dat er coth bij de bougie komt wat zorgt voor extra weerstand en dus een zwakkere / slechtere vonk. In dat geval raden we aan een siliconen bougiedop te kopen, bijvoorbeeld die van Champion. Het is dus belangrijk dat de bougiedop de vonk goed kan overbrengen en dus dat de bougiekap goed aansluit op de bougie. Er zijn dan ook verschillende aansluitingen, let hierbij altijd even op het type.

Reviews in categorie Bougies en Delen

NGK CR7HSA bougie
Perfect NGK CR7HSA bougie 11 juni 2024, Cees
Bougie Piaggio Zip 4T 3v (iGet) Euro 4 injectie (NGK MR8BI-8)
topkwaliteit Bougie Piaggio Zip 4T 3v (iGet) Euro 4 injectie (NGK MR8BI-8) 20 februari 2024, Rozema
Bougie NGK BP7HS - Korte schacht
Super Bougie NGK BP7HS - Korte schacht 19 februari 2024, Jacob
Scooter Bougie NGK B 9 HS Korte Schacht
Heel goed. Scooter Bougie NGK B 9 HS Korte Schacht 4 januari 2024, Frans
Bougie NGK B 8 HS Korte Schacht
Nou nou. Bougie NGK B 8 HS Korte Schacht 4 januari 2024, Frans