Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Valbeugels

Valbeugels: Bescherming in Stijl

Valbeugels, ook wel bekend als stootbeugels of sierbeugels. Valbeugels zijn ontworpen met één doel voor ogen: het beschermen van je scooter bij onverwachte situaties, bijvoorbeeld als je zelf ten val raakt met je scooter, of dat je scooter omvalt door een (hevige) windhoos. Of je nu een beginnende rijder bent of al jarenlang ervaring hebt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Valbeugels fungeren als een schild voor je scooter, absorberen impact en minimaliseren schade bij een val.

Naast hun beschermende functie voegen valbeugels ook een robuuste uitstraling toe aan je scooter. Een valbeugel koop je dus niet alleen voor de bescherming, maar ook zeker voor de looks. Zo maak je je scooter robuster, stoerder èn unieker. Wij hebben verschillende soorten sierbeugels in ons assortiment met verschillende stijlen en afwerkingen. Ook leveren we verschillende merken valbeugels zoals DMP, Aplus, Edge, MKX en Zelioni. Uiteraard voor vrijwel alle scootermerken zoals Piaggio, Peugeot, Vespa, Kymco, Segway, AGM, BTC, Iva en Yamaha. Zo kun je valbeugels kiezen die perfect passen bij de esthetiek van jouw scooter. Van strakke moderne ontwerpen tot meer klassieke looks, er is altijd een optie die past bij jouw persoonlijke smaak.

Waarom een scooter valbeugel een toevoeging is

Als trotse bezitter van een scooter begrijp je ongetwijfeld het belang van zowel stijl als veiligheid. Of je nou een elektrische scooter of gemotoriseerde scooter hebt, valbeugels en sierlijsten zijn niet alleen functionele toevoegingen, maar ze voegen ook een vleugje persoonlijkheid en flair toe. Of je nu op zoek bent naar extra bescherming of simpelweg je scooter wilt transformeren tot een unieke verschijning, de combinatie van valbeugels en sierlijsten biedt de ideale oplossing. 

Bij het kiezen van valbeugels en sierlijsten is het belangrijk om zowel functionaliteit als stijl in overweging te nemen. Investeer in accessoires die niet alleen de veiligheid vergroten, maar ook de uitstraling van je scooter verbeteren. Met de juiste combinatie van deze toevoegingen geniet je van een rit die zowel beschermd als stijlvol is. Ben je meer iemand door voor 'shine' gaat? Kies dan voor chromen valbeugels. We hebben ook zwarte valbeugels met een mat of glans afwerking. Waar moet je verder op letten bij het kopen van deze nieuwe accessoire voor je scooter? 

  • Materiaal en Constructie: Valbeugels zijn meestal gemaakt van stevig metaal, zoals roestvrij staal of aluminium. Het materiaal is duurzaam en kan schokken absorberen. De constructie is ontworpen om de impact gelijkmatig te verdelen en de kwetsbare delen van de scooter te beschermen.
  • Montagepunten: Valbeugels worden stevig bevestigd aan strategische punten op de scooter, zoals het frame. Deze montagepunten zorgen ervoor dat de beugels hun functie kunnen vervullen bij een val, terwijl ze tegelijkertijd stevig genoeg zijn om de scooter dagelijkse belasting te laten weerstaan. De beugels zijn ontworpen om zonder aanpassingen te kunnen monteren op je scooter. Het is soms wel nodig om kappen los te halen en later terug te plaatsen. Ook worden montage onderdelen meegeleverd, tenzei anders vermeld.
  • Style: Valbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpstijlen, variërend van eenvoudige, gestroomlijnde modellen tot meer gedetailleerde en opvallende vormen. Sommige modellen zijn specifiek ontworpen om bij bepaalde scootermodellen te passen, terwijl andere universeel zijn en op verschillende scooters kunnen worden gemonteerd. Deze raden wij niet aan omdat dit best een gedoe kan zijn om te monteren. Daarnaast zijn er verschillende kleuren beschikbaar, waaronder chrome en zwart.
  • Functionaliteit: Naast het bieden van bescherming bij vallen, kunnen valbeugels ook dienen als handige steunen bij het parkeren van de scooter. Ze voorkomen dat de scooter direct op de grond of op de kappen rust, wat de kans op krassen en beschadigingen aan je kappenset verkleint.
  • Off-road toepassingen: Valbeugels zijn niet alleen populair op stadscooters, maar ook op off-road en adventure scooters. Daar komen ze oorspronkelijk vandaan. Valbeugels zijn pas de laatste jaren populair geworden. Dit is begonnen bij Vespa scooters, zoals de Sprint en Primavera. Dit waaide al snel over naar de Piaggio Zip en de rest volgde snel op. Dit is niet voor niets,  stootbeugels bieden extra bescherming in bepaalde situaties en kunnen voorkomen dat essentiële componenten beschadigd raken tijdens off-road avonturen.
  • Montage en Onderhoud: Het monteren van valbeugels vereist vaak geen uitgebreide technische kennis, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen. Regelmatig onderhoud, zoals het controleren van de bevestigingsbouten, is essentieel om ervoor te zorgen dat de valbeugels hun beschermende functie behouden. Daarnaast kun je valbeugels insmeren om roest te voorkomen.

Reviews in categorie Valbeugels

Sierstrip windscherm - Zwart (2 meter)
Super Sierstrip windscherm - Zwart (2 meter) 5 juni 2024, Jean-louis
Valbeugelset glans zwart - BTC RIVA AGM VX50
Prima kwaliteit Valbeugelset glans zwart - BTC RIVA AGM VX50 29 mei 2024, A.Cramer
Sierstrip windscherm - Zwart (2 meter)
Perfect Sierstrip windscherm - Zwart (2 meter) 27 februari 2024, Ben
Valbeugelset glans zwart - BTC RIVA AGM VX50
Goed Valbeugelset glans zwart - BTC RIVA AGM VX50 26 februari 2024, Peter
Sierstrip windscherm - Zwart (2 meter)
Perfect Sierstrip windscherm - Zwart (2 meter) 21 februari 2024, L