Menu
 • discountLaagste prijsgarantie
 • starBeoordeeld met een 9.2
 • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
 • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

LET OP! Vanwege Pinksteren zijn wij gesloten op maandag (20 Mei). Dit kan voor vertraging zorgen 15% KORTING op ieder 2e product met kortingscode 'pinksteren' Je bestelling wordt na maandag verstuurd.

2 takt Olie

Tweetakt (2t) olie voor je scooter nodig?

Scooter olie voor alle 2-takt scooters vind je goedkoop bij Scooterdiscounter.nl Bij 2 takt scooters wordt de olie met de benzine/lucht mee verbrand, een 2-takt scooter gebruikt dan ook aardig wat olie, 2 takt olie wel te verstaan! Goede olie is erg belangrijk om koolaanslag in het motorblok ( cilinder en uitlaat) te minimaliseren, zodat ook op langer termijn en geen kool aanslag ontstaat. Een betere scooter olie verbrand beter en laat minder resten achter en zorgt voor minder slijtage. Bij Scooterdiscounter koop je verschillende merken scooter olie zoals Castrol olie, Putoline scooter olie en Eurol. Castrol heeft ook speciale olie voor race scooters en brommers zoals a747 en R40, voor dagelijks gebruik heeft Castrol de RS (voorheen TTS) olie voor 2-takt scooters en de Castrol Super TT. Heb je hulp nodig bij het kopen van de juiste olie voor je tweetakt (2-takt) scooter, neem dan contact op met onze klantenservice, wij adviseren je graag over de verschillende soorten oliën en de mogelijkheden.
Heb je een 4-takt scooter klik dan hier voor de olie voor 4-t scooters. 

2 takt olie scooter

Waarom heb je eigenlijk olie nodig? En hoe werkt dit bij een scooter? Begrijpelijk dat je vragen hebt over olie en je scooter, daarom hier een beknopte uitleg. De zuiger gaat heen en weer in de cilinder, de zuiger zit via drijfstang verbonden met de krukas, de krukas zet de heen en weer gaande beweging om in een roterende. Alle onderdelen die bewegen in het motorblok hebben wrijving. Door wrijving ontstaat slijtage. Om de slijtage zo laag mogelijk te houden wordt er olie toegepast. Omdat een 2-takt scooter geen olie 'voorraad' heeft zoals een 4 takt scooter dat wel heeft, is het nodig dat er olie alsnog in het motorblok komt. Een simpele, maar doeltreffende oplossing is dan ook om de olie door de benzine te mengen, dan komt het zeker weten in het motorblok! Dit gebeurd dan eigenlijk bij alle 2-takt scooters en brommers ook. De meeste scooters hebben een olie mengsysteem zodat je niet zelf elke keer letterlijk, olie door je benzine hoeft te mengen. De 2 takt olie wordt door de oliepomp automatisch met de benzine gemengd en komt in het carter terecht tegelijk met de benzine. 2 takt olie verbrand dan ook mee met elke arbeidsslag (ontbranding na vonk) Je kan dan ook goed ruiken als er een 2 takt scooter langs komt, je ruikt de olie. Goedkope 2 takt olie stinkt ook meer dan duurdere olie, waarom dit precies is, is ons niet bekend. 2 takt olie prijs is dan ook variërend en afhankelijk van het merk olie. Wij hebben 2t olie voor scooters tussen € 6,50 en € 23,98 het varieert nog al dus!

Castrol 2 takt olie

Wij zijn zelf erg goed te spreken over de 2 takt olie van Castrol. Deze verkopen wij dan ook erg veel en het voordeel van Castrol 2 takt olie is, is dat deze zorgt voor minder koolaanslag in de cilinder en uitlaat van je scooter. Omdat wij deze Castrol olie erg veel verkopen, kopen we de groot in waardoor de prijs voor ons omlaag gaat en daardoor kunnen we jou de laagste prijs bieden, wij durven dan ook te zeggen dat we het goedkoopste zijn met de Castrol 2 takt olie! Mocht je ergens een betere prijs gezien hebben laat ons dit dan gelijk weten. We hebben verschillende oliën van Castrol voor 2T scooters. Allemaal hebben ze hun eigen voordeel maar duidelijk is dat de prijs -kwaliteit verhouding erg hoog is. Mocht je vragen hebben over welke olie je het beste kan gebruiken neem dan contact op met onze klantenservice.

2 Takt olie mengen

Velen vragen zich af of het mogelijk is om 2 takt olie te mengen met een andere 2 takt olie. Uiteraard is dit niet aan te raden, maar over het algemeen kan het geen kwaad. Wat kan je dan het beste doen? Zoals gezegd valt het over het algemeen wel mee maar wij raden aan om het te voorkomen, wat je dus kan doen is de oude olie zo ver mogelijk oprijden en dan pas bij te vullen met de nieuwe 2 takt olie, maar zorg dan dat je niet te laat bent! Zonder olie gaat je scooter namelijk sowieso kapot en dat willen we voorkomen. Omdat je niet weet welke olie de vorige eigenaar heeft gebruikt, of überhaupt welke je zelf er de vorige keer in hebt gedaan kun je er soms bijna niet onderuit dat de 2 takt olie toch moet mengen met de nieuwe olie. Onhoud daarom ook altijd welke olie je er in hebt zodat je daarna weer dezelfde olie kan bijvullen. Wat ook handig is om altijd 2 takt olie op voorraad te hebben zodat je niet onnodig een andere olie moet plaatsen omdat je het niet meer in huis hebt.

Let hierop bij het kopen van 2-takt olie

 • Mengverhouding:
  Controleer de aanbevolen mengverhouding van de fabrikant van je tweetaktmotor en kies een olie die hiermee compatibel is (bijv. 1:50).
 • Kwaliteit en specificaties:
  Kies een hoogwaardige olie die voldoet aan de specificaties in de handleiding van je voertuig (bijv. JASO FD, ISO-L-EGD, API TC).
 • Synthetisch versus mineraal:
  Overweeg synthetische olie voor betere prestaties bij hogere temperaturen, maar houd rekening met de prijs.
 • Rookvorming:
  Controleer of de olie minder rook produceert als dit belangrijk is voor emissieregels in jouw regio.
 • Merk en compatibiliteit:
  Gebruik bekende merken en zorg ervoor dat de olie compatibel is met jouw merk en model tweetaktmotor.
 • Opslag en houdbaarheid:
  Bewaar de olie op een koele, droge plaats en controleer de houdbaarheidsdatum.
 • Prijs-kwaliteitverhouding:
  Vergelijk prijzen, maar baseer je keuze op kwaliteit, specificaties en prestaties.

Lees altijd de handleiding van je scooter en raadpleeg de fabrikant of een dealer bij twijfel over de juiste olie voor jouw motor.

Reviews in categorie 2 takt Olie

Olie Castrol 2 Takt Power 1 Scooter 2T (1 liter)
goede deal Olie Castrol 2 Takt Power 1 Scooter 2T (1 liter) 8 mei 2024, Gideon
Elf HTX 976+ 2-takt olie (1 liter)
Farmer Elf HTX 976+ 2-takt olie (1 liter) 29 februari 2024, Jan
Castrol Power RS - (Vervanger TTS)
Netjes gedaan Castrol Power RS - (Vervanger TTS) 4 januari 2024, Frans
Castrol Power RS - (Vervanger TTS)
Koopje Castrol Power RS - (Vervanger TTS) 28 november 2023, Richard
Castrol Power RS - (Vervanger TTS)
Topkwaliteit Castrol Power RS - (Vervanger TTS) 23 november 2023, GLM