Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

LET OP! Vanwege Pinksteren zijn wij gesloten op maandag (20 Mei). Dit kan voor vertraging zorgen 15% KORTING op ieder 2e product met kortingscode 'pinksteren' Je bestelling wordt na maandag verstuurd.

Transmissie Olie

Vertandingsolie / Transmissieolie scooter

Olie voor de eind vertanding voor alle scooters. Deze olie welke ook wel transmissie olie wordt genoemd is voor alle scooter vertandingen te gebruiken. De olie zorgt voor de smering en koeling van de tandwielen. 

Scooterliefhebbers weten dat het geheim van een soepele en efficiënte rit niet alleen in het design van de scooter zelf ligt, maar ook in het zorgvuldig onderhoud ervan. Een essentieel aspect van dit onderhoud is de transmissieolie, een vaak over het hoofd gezien maar cruciaal onderdeel van de scooter.

Wat is Transmissieolie?

Transmissieolie, ook bekend als versnellingsbakolie, speelt een sleutelrol in het goed functioneren van de transmissie van je scooter. Het bevindt zich in de versnellingsbak en zorgt ervoor dat de tandwielen soepel draaien, wat resulteert in naadloze overgangen tussen versnellingen. Bovendien helpt het bij het verminderen van wrijving en slijtage, wat de levensduur van je scooter verlengt.

Waarom is Transmissieolie Belangrijk?

Smering: Transmissieolie smeert de bewegende delen van de versnellingsbak, waardoor wrijving wordt verminderd en slijtage wordt voorkomen.
Koeling: Het draagt bij aan het koelen van de versnellingsbak door overtollige warmte af te voeren, wat de prestaties en duurzaamheid van de transmissie ten goede komt.
Bescherming: Het beschermt de tandwielen en andere interne componenten tegen corrosie en oxidatie, waardoor je scooter betrouwbaar blijft functioneren.
Wanneer Moet je Transmissieolie Vervangen?

Regelmatig onderhoud is essentieel voor een optimale prestatie. Controleer de handleiding van je scooter voor de aanbevolen intervallen, maar over het algemeen wordt aanbevolen om transmissieolie om de 5000 tot 10.000 kilometer te vervangen.

Conclusie

Het begrijpen van het belang van transmissieolie is essentieel voor elke scooterrijder die waarde hecht aan een soepele en betrouwbare rit. Investeer in hoogwaardige transmissieolie en onderhoud regelmatig om te genieten van een langere levensduur en optimale prestaties van je geliefde tweewieler. Ga voor kwaliteit, ga voor een zorgeloze rit!

Reviews in categorie Transmissie Olie

Transmissie olie voor vertanding Scooter
goed Transmissie olie voor vertanding Scooter 1 mei 2014, Jm
Transmissie olie voor vertanding Scooter
Juiste hoeveelheid voor mij Transmissie olie voor vertanding Scooter 25 oktober 2013, Rob