Menu
  • discountLaagste prijsgarantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Remolie

Wat is Remolie en Waarom is het Belangrijk?

Vrijwel alle scooters hebben schijfremmen, dit remsysteem gebruikt remvloeistof, ookwel remolie genoemd. Remolie is een hydraulische vloeistof die verantwoordelijk is voor het overbrengen van de kracht die wordt uitgeoefend op de remgreep naar de remklauwen, waardoor de remblokken tegen de remschijven worden gedrukt. Hierdoor kun je afremmen met je scooter. Deze remvloeistof moet bestand zijn tegen hoge temperaturen, niet samendrukbaar zijn en goede smerende eigenschappen hebben, dat is nogal wat en daarom is het niet zomaar 'olie'.

Het belangrijkste doel van remolie is het handhaven van een consistent remvermogen en het voorkomen van oververhitting van het remsysteem. Dit is van essentieel belang voor een efficiënte vertraging en het behoud van maximale controle, vooral tijdens kritieke situaties.

Wanneer Moet je Remolie Vervangen?

Net als andere vloeistoffen in je scooter, moet ook remolie periodiek worden vervangen. De aanbevolen interval varieert, maar het wordt over het algemeen aanbevolen om remolie elke twee jaar te vernieuwen, of vaker als de fabrikant dat aangeeft. Controleer altijd de handleiding van je scooter voor specifieke richtlijnen.

Waarom Kiezen voor Hoogwaardige Remolie?

Betere Prestaties: Hoogwaardige remolie zorgt voor een consistente remrespons en optimale prestaties, zelfs onder veeleisende omstandigheden.
Verlengde Levensduur: Het gebruik van kwalitatieve remolie draagt bij aan de duurzaamheid van je remsysteem, waardoor slijtage wordt verminderd en onderdelen langer meegaan.
Verbeterde Veiligheid: Door te investeren in hoogwaardige remolie, investeer je in je eigen veiligheid. Een goed werkend remsysteem is essentieel voor een veilige rit.

Conclusie

Het belang van hoogwaardige remolie voor je scooter mag niet worden onderschat. Kies voor kwaliteit, volg de aanbevolen onderhoudsintervallen en geniet van een veilige en betrouwbare rit op je geliefde tweewieler. Ga voor remzekerheid, ga voor hoogwaardige remolie. Wij hebben een groot assortiment remolie, wat je uiteraard goedkoop kan kopen via onze webshop. De remolie is verkrijgbaar in DOT4 en DOT5.1. De voornamelijke verschillen tussen deze twee soorten remolie is het minimale kookpunt dat de vloeistof moet hebben. Dot 4 en dot 5.1 remolie kan met elkaar gemengd worden.

Reviews in categorie Remolie

Scooter Remolie Eurol - 250 ml
goede olie Scooter Remolie Eurol - 250 ml 27 februari 2024, Gertjan