Menu
 • discountLaagste prijsgarantie
 • starBeoordeeld met een 9.2
 • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
 • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Wat is Alpha LED Zip?

Een grote kans dat je deze LED verlichting al eens voorbij hebt zien komen. De Alpha LED verlichting voor Piaggio Zip zijn namelijk onze best verkochte LED lampen voor de Zip. Dit heeft een reden, of eigenlijk, dit heeft meerdere redenen. De kwaliteit van de alpha ledjes is goed, de pasvorm is perfect en de prijs is prima. Wat ons betreft zijn deze led lampen dan ook de beste keuze op dit moment voor de Zip en Zip iGet. Naast de mooie looks zorgen deze led lampen ook voor een unieke uirtraling en zijn ze voorzien van 'bliksem' effect. Zodra de lampen opstarten zie je dit verschijnsel, erg cool!

Aansluiten Alpha verlichting Piaggio Zip

Zelf aansluiten? Natuurlijk. Middels onderstaand stappenplan kun je zelf gemakkelijk je nieuwe Alpha styling verlichting monten op je Zip. Het monteren is eigenlijk gelijk bij alle Zip scooters, of je nou een 4-takt, 2-takt of Zip iGet hebt. Het enige is dat er verschil zit in het aansluiten. Dat leggen we verderop uit. Hieronder het stappenplan voor het monteren.

Alpha knipperlichten voorzijde monteren

 • Maak het beenschild los, hier heb je een kruiskop schroevendraaier voor nodig. Maak ook het handschoenen vakje los en bij de iGet ook de zekeringen.
 • Maak de originele knipperlichten los, deze schroef je aan de voorkant los met 2 schroeven. (kruiskop)
 • Maak het stekkertje los van de fitting. Je houd per kant 2 stekkers over, deze passen gelijk op de Alpha leds.
 • Plaats de knipperlicht units, steek de draden door de voorkap heen en maak de 2 schroeven weer vast. Herhaal dit voor beide kanten (links en rechts)
 • Sluit de stekkers aan, dit is prima vanaf de binnenkant te doen omdat het beenschild er toch al af is.

Alpha knipperlicht achterzijde monteren

 • Schroef de beide schroeven los (kruiskop) van de knipperlichtglazen. Doe dit aan beide kanten. 
 • Haal de unit (fitting) los en maak de stekkers / kabels los.
 • Alleen iGet (Euro 4): Demonteer de achtervleugel  zodat je beter bij de bedrading van het knipperlichtrelas kan. 
 • Alleen iGet (Euro 4): Demonteer de binnenkap en de achterkap.
 • Alleen iGet (Euro 4): Haal de stekker van het knipperlichtrelais los en maak beide draden aan elkaar. Het mooiste is om dit met een stukje kabel te doen met 2 kabelschoentjes (platte stekkertjes, zie afbeelding 'zip-led-004') eraan. Of  koop onze doorluskabel relais iGet. Zo houd je de kabelboom origineel en kun je het altijd weer in originele staat herstellen. Houd je ervan om het sneller op te lossen, dan kan je de stekker eraf knippen en beide draden aan elkaar maken (niet aan te raden).
 • Sluit de stekker aan, de 'normale' stekker is uitsluitend voor het knipperlicht zelf. Als je ook de 'dagrij' verlichting wil gebruiken (aanrader) dan kun je de andere draden (geel en rood) ook aansluiten.
 • De gele draad is voor de 'dagrij' verlichting en de rode draad is voor het remlicht. In deze Alpha LED Zip, zit dus ook de stads verlichting (dagrij) en het remlicht ingebouwd. Middels bijgeleverde kabels kun je deze aansluiten op de stekker van het achterlicht.

Afbeelding: zip-led-004

Doorluskabel LED Zip iGet (zip-led-004)

Alpha LED achterlicht aansluiten

Draden en kleuren: Zwart = massa, wit = remlicht (+) en geel = gewone verlichting (+) 

 • Maak het achterlicht los, deze zit vast met 2 schroeven (kruiskop)
 • Haal de achtervleugel los, deze zit vast met 4 schroeven (kruiskop)
 • Nu je mooi bij de draden kan kun je alles loshalen en opnieuw aansluiten.
 • Sluit de stekker aan den plaats alles terug.

Aansluitschema

Is het voor jou handiger om te werken met een aansluitschema? Dan hebben we speciaal voor onze klanten een gratis handleiding / aansluitschema in pdf bestand. 

Alpha led zip aansluitschema

Download hier het complete aansluitschema. Let op! Dit schema hebben we specifiek gemaakt voor de Alpha LED Zip, het kan dus zijn dat als je andere leds wil aansluiten (bijvoorbeeld de Power1) dat de kleuren niet overeenkomen.

Alpha Styling knippert te snel

Heb je net alles aangesloten en knipperen de knipperlichten veel te snel en te kort? Dan heb je waarschijnlijk een stap overgeslagen van het installatieprocesvan de alpha ledjes. Dit kan eigenlijk ook alleen voorkomen als je een Euro 4 Zip hebt, ook wel bekend als de iGet Zip. Er zitten namelijk al weestanden ingebouwd in de kabels, dus alle andere uitvoeringen van de Zip kunnen dit probleem niet hebben. Als je richtingaanwzijers te snel knipperen heb je het relais niet doorverbonden. Zie de uitgebreide uigleg hierboven op deze pagina. Je dient namelijk het relais door te verbinden. Dit kan je doen door de stekker los te halen en een kabeltje er tussen te plaatsen. Die kan je gemakkelijk zelf maken met 2 kabelschoentjes en ca. 5cm kabel. 

Verschil Matrix, Flow, Weglopend, Python en Moving

Op internet kom je verschillende termen tegen zoals Flow, Weglopend, Moving en Matrix.....wat houd het in en wat is eigenlijk het verschil? Hier proberen we je uit te leggen wat de verschillen of juist synoniemen zijn. Het letterlijke 'weglopen' van knipperlichten kennen we natuurlijk van verschillende autofabrikanten zoals Audi, VW en Mercedes. Dit wordt nu ook bij scooters toegepast, erg mooi! Alleen welke naam geven we het? Elke fabrikant geeft zijn eigen naam aan de lefjes en daarom kom je verschillende termen tegen. Het antwoord op de vraag 'wat is het verschil' is dan ook eigenlijk dat er geen verschil is, behalve voor de term 'Matrix'. Natuurlijk zitten er verschillen in de merken van de producten en de effecten ervan, maar in basis is het effect gelijk. De fabrikanten welke deze LED knipperlichten voor Zip produceren zijn Alha (Alpha Styling) en Power1 en DMP. Over get algemeen zie je dat de merken die 'Matrix' LEDS hebben, dat de leds zelf echt losse leds (lampjes) en dus 'puntjes' zijn. Vandaar het woord Matrix. De rest van de namen zoals Flow, Weglopend en Moving zijn gelijk. Deze duiden het bewegen van knipperlichten aan.

Alpha Led Zip kopen

Heb je nog geen Alpha LED verlichting op je Zip? Dan wordt dat hoog tijd :) Bij ons koop je natuurlijk deze producten van Alpha Styling, DMP en Power1 voor de laagste prijs, zelfs met laagste prijsgarantie. Bovendien geven wij volledige support op het installeren / aansluiten van de alpha ledjes en krijg je gratis een duidelijke handleiding voor het monteren op je Zip. De actuele voorraad staat bij elk product vermeld. Over het algemeen geld 'vandaag besteld = morgen in huis'. De actuele voorraadstatus staat bij het product zelf. Heb je nog vragen voordat je tot koop overgaat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Goedkoop led verlichting alpha zip

Gelijk online bestellen? Check alle Alpha-styling LEDS voor Piaggio Zip hier