Menu
Menu
  • discountLaagste prijs garantie
  • starBeoordeeld met een 9.2
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Uitlaten

Scooter uitlaat kopen?

Een lekke uitlaat, kapotte uitlaat of je scooter opvoeren met een andere uitlaat? Hier vind je alle scooter uitlaten voor vrijwel alle scooters van o.a. Piaggio, Puch, Malaguti, Peugeot, Yamaha, Aprilia, AGM, Vespa, Beta en meer. De uitlaat is voor de prestatie van de scooter vaak de belangrijkste factor. Een andere uitlaat (snelle) kan voor meer toeren zorgen waardoor de scooter harder gaat lopen. Een standaard model uitlaat is geschikt ter vervanging van de originele uitlaat. Wij hebben goedkope alternatieven voor de vaak dure originele uitlaat. Zie daarvoor de categorie standaard scooter uitlaat. Wil je je scooter opvoeren dan is een snelle uitlaat een uitkomst, wij hebben vele snelle uitlaten van o.a. Yasuni, Giannelli Sito Plus, Bidalot, Leovince, Tecnigas, Malossi, Polini en Turbokit. Zoek je een snelle scooter uitlaat, klik dan hier.

Wat doet een uitlaat?

Alle scooters hebben een uitlaat, maar wat doet de uitlaat eigenlijk precies? Afhankelijk van het soort motorblok heeft de uitlaat verschillende functies. Bij een 2-takt scooter is de uitlaat belangrijker dan bij 4-takt scooters, althans voor de prestaties van het motorblok. Allereerst zorgt de uitlaat voor de afvoer van de verbrande gassen de vrijkomen bij de arbeidsslag van de cilinder. Daarnaast heeft de uitlaat als primair doel het dempen van het geluid wat vrij komt bij de ontbranding in de cilinder. Een lekke uitlaat zorgt daarom ook voor veel lawaai. Bij een 2T scooter helpt de uitlaat ook mee aan het vullen van vers mengsel in de cilinder. Een expansie uitlaat doet dit stukken beter dan een 'gewone' uitlaat. Bij 4T scooters is de uitlaat minder belangrijk als het gaat om prestaties van het motorblok. Bij een tweetakt scooter levert een expansie uitlaat aardig wat extra vermogen op, terwijl bij een viertakt scooter het plaatsen van een snelle uitlaat weinig zin heeft tenzei er een veel grotere cilinder is geplaatst en de druk niet voldoende weg kan.

Scooter uitlaat schoonmaken

Als je scooter niet meer optimaal presteert of zelfs stukken langzamer is, kan het zijn dat de uitlaat is 'dichtgekoold' dit gebeurt voornamelijk bij 2-takt scooters omdat de olie verbrand in de cilinder. De verbrande olie komt terecht in de uitlaat en aldaar opgespaard. Na verloop van tijd zit er zoveel kool aanslag in de uitlaat dat de doorlaat kleiner wordt. Hierdoor begrenst de scooter eigenlijk. Je kan zelf je uitlaat schoonmaken of schoon branden maar dit is toch een aardige klus. Wij hebben goedkope uitlaten voor vrijwel alle scooters waardoor het eigenlijk niet loont je uitlaat schoon te maken als deze in erge mate is dichtgekoold.

Zelf je uitlaat vervangen

Zelf je scooter uitlaat vervangen? Natuurlijk! Het is niet erg moeilijk om dit zelf te doen. Bij het vervangen van de uitlaat is het wel makkelijk om een doppenset bij de hand te hebben. Naast de nieuwe uitlaat heb je eigenlijk ook altijd een uitlaatpakking nodig (behalve bij Piaggio 2-takt) en het is aan te raden om de bouten goed in te vetten.

Goedkoopste uitlaten scooter koop je online

Wij zijn Scooterdiscounter.nl dé scooter uitlaten specialist met discount prijzen. Zo hebben wij een laagste prijs garantie ook voor scooter uitlaten maar uiteraard ook voor alle andere scooter onderdelen. Betaal niet te veel en koop via onze webshop. Een uitlaat is al duur genoeg en het scooter rijden wordt ook steeds duurder. Wij hebben verschillende uitlaten maar één ding is duidelijk: Bij ons het goedkoopst! Door groot in te kopen kunnen wij de prijzen laag houden en de kwaliteit toch waarborgen, want een uitlaat die binnen 2 week onder je scooter wegroest daar hebben we ook niets aan. Ook leveren wij de beste service als het gaat met hulp bij het monteren van de uitlaat of het opvoeren of afvoeren van je scooter. Schroom niet en bel gerust met onze klantenservice of vul het contactformulier in en wij helpen je graag verder. 

Reviews in categorie Uitlaten

Uitlaat Vespa LX 50 4T (4v)
Een goede vervanging voor de originele Uitlaat Vespa LX 50 4T (4v) 28 november 2023, M. Een mooie en goed passende uitlaat voor mijn Vespa.
Uitlaat Sym Fiddle 2 Euro 4
goede uitlaat Uitlaat Sym Fiddle 2 Euro 4 17 november 2023, Jazo prima uitlaat mt mooie passing. snel in huis en alles in orde.
Uitlaat Tecnigas Next R - Minarelli Horizontaal
Leuk uitlaatje Uitlaat Tecnigas Next R - Minarelli Horizontaal 13 oktober 2023, SandroDJNL Prima uitlaatje voor de prijs. Heb hem op mn oude SR50 www Minarelli hor. met DR70 cilinder Maakt...
Uitlaat Yamaha Neo
goedkoop alternatief voor originele Uitlaat Yamaha Neo's 4-takt 22 september 2023, Josefienne bij de dealer zou ik 300 euro kwijt zijn ongeveer. deze uitlaat besteld en door een vriend erop l...
Yasuni R Piaggio - Aluminium
Mooi afgewerkt! Yasuni R Piaggio - Aluminium 31 maart 2023, Jonathan Een perfecte uitlaat met een mooi geluid eronder! TOP!!!
Yasuni R Piaggio - Zwart (alu)
mooie uitlaat Yasuni R Piaggio - Zwart (alu) 31 maart 2023, Bas goede en erg mooie uitlaat
Yasuni R - Carbon - Minarelli Horizontaal
Afwerking kan iets iets beter Yasuni R - Carbon - Minarelli Horizontaal 31 maart 2023, Jeroen Loopt Lekker tot 90 km per uur Zeker aanrader!
2Fast Uitlaat FL100 Voor Malossi C-One / RC-One Carter
Top Kwaliteit 2Fast Uitlaat FL100 Voor Malossi C-One / RC-One Carter 22 maart 2023, Steven Klinkt mooi Past mooi Nette afwerking!
(SALE)Turbokit Yamaha BW 125 (M4T085-N)
Het is beter nu (SALE)Turbokit Yamaha BW 125 (M4T085-N) 15 maart 2023, Melvin Ik heb de Turbokit M4T085-N geïnstalleerd op mijn Yamaha BW 125 en het heeft mijn rijervaring zek...
(SALE)Turbokit Yamaha BW 125 (M4T085-N)
Heel mooi afwerking raad dit aan! (SALE)Turbokit Yamaha BW 125 (M4T085-N) 21 december 2022, Hasr deze turbo kit ziet er echt mooi uit gemonteerd op de scooter ik raad aan zelf bij je Yamaha te l...